Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δείγμα θετικό

Αλλο ένα θετικό δείγμα, ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2004, έδωσε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 (59' Παουλέτα - 47' Λάκης) με την Πορτογαλία, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι η εικόνα της. Οι «γαλανόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα και στοιχεία μεγάλης ομάδας. Η διατήρηση (για 13ο αγώνα) του αήττητου, αλλά και η αγωνιστική συμπεριφορά τους, ενίσχυσαν τις ελπίδες για κάτι καλύτερο και κυρίως μονιμότερο από περιστασιακές εμφανίσεις και επιτυχίες.

Καθοριστικό ρόλο στη θετική πορεία, παίζει αναντίρρητα η πειθαρχία και η ψυχολογία. Χαρακτηριστικά των δύο είναι πως κατάφεραν οι διεθνείς να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες της αποβολής του Καραγκούνη (31'), ο οποίος υποδυόμενος τερματοφύλακα μεγάλης κλάσης, απέκρουσε την μπάλα «πάνω» στη γραμμή. Σαφέστατα θετικό αντίκτυπο, για τη συνέχεια, είχε και η εντυπωσιακή διπλή απόκρουση του Νικοπολίδη στο πέναλτι του Φίγκο. Εν γένει η Εθνική στάθηκε πολύ καλά, απέναντι σε μια ομάδα εγνωσμένης αξίας.

Ο Ρεχάγκελ ικανοποιημένος δήλωσε πως έβγαλε «χρήσιμα συμπεράσματα, παρά το γεγονός ότι παίζαμε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να περιορίζουμε και μεγάλους αντιπάλους και ότι η ομάδα ξέρει να αμύνεται. Πιστεύω ότι 7 μήνες (ως τη διεξαγωγή της τελικής φάσης) είναι αρκετό διάστημα για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο». Ο Καψής, πάντα μετρημένος, ανέφερε: «Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι θετικό. Πρέπει όμως να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Μην υπερτιμούμε τους εαυτούς μας. Είναι απαραίτητο να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μόνο έτσι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια». Οσο για το Δέλλα, έστειλε (όχι τυχαία) σημαντικό μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες: «Κάποια στιγμή θα χάσουμε, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Κανείς δε μένει αήττητος για πάντα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να υπάρχει διάθεση απ' όλους, καλό κλίμα και να μείνουμε ενωμένοι. Αν μπούμε στη διαδικασία να μην παίζουμε με την Εθνική για να κάνουμε κάτι για τις ομάδες μας, δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να τ' αφήσουμε στην άκρη αυτά».

  • Στο δρόμο των επιτυχιών βαδίζει και η Εθνική (Ολυμπιακή) Ομάδα των Γυναικών. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση επιβλήθηκε της αντίστοιχης σλοβακικής με 3-1, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχαν οι Μιχαηλίδου (10'), Λαγομτζή (15') και Καλύβα (24'). Η ομοσπονδιακή εκλέκτορας, Ξανθή Κωνσταντινίδου, δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, πιστοποιώντας την ανοδική μας πορεία από την αρχή της χρονιάς. Περάσαμε πρώτοι στον όμιλο και ο στόχος πλέον είναι να παραμένουμε εκεί και να προκριθούμε στα τελικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίζουμε με τέτοια άνεση ομάδες, που βρίσκονται είκοσι θέσεις πάνω από μας στην κατάταξη της UEFA, και μάλιστα έχοντας και κάποιες ελλείψεις. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση την προσπάθειά μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ