Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέσεις, εντός κι εκτός

Εργο του Πέτρου Ζουμπουλάκη
Εργο του Πέτρου Ζουμπουλάκη
Τις τελευταίες του αναζητήσεις γύρω από την ενότητα «Δέντρο - Ελιά» παρουσιάζει ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 24 του Νοέμβρη στα Χανιά της Κρήτης. Η ενότητα αυτή είχε παρουσιαστεί πριν δύο χρόνια στην Αθήνα. Οπως σημειώνει ο δημιουργός, «το ενδιαφέρον μου εστιάστηκε στον κορμό και τη ρίζα περισσότερο, παρά στα φυλλώματα. Εκεί που το δέντρο στηρίζεται και τρέφεται και όχι εκεί που καταλήγει. Οι συμβολισμοί είναι φανεροί».

Ο Π. Ζουμπουλάκης, γνωστός για την «οικολογική» ζωγραφική του, συνοδεύει τα έργα του με μια σύνθεση από φυσικούς ήχους (αέρας, βροχή, κύματα, κελάηδημα πουλιών κ.ά.), και μουσικής, καθώς και με μια εγκατάσταση που σχετίζεται άμεσα με το θέμα της έκθεσης. Η παρουσίαση, που θα διαρκέσει έως τις 8 του Δεκέμβρη, θα φιλοξενηθεί στο εργαστήρι του Γιώργη Κουνάλη στην παλιά πόλη των Χανίων (Ψαρομηλίγκων 6-8).

  • Εκθεση ζωγραφικής της Λεμονιάς Αμαραντίδου φιλοξενείται (έως 22/11), στην γκαλερί «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τονικότητες και μουσικά ηχοχρώματα. Η επιφάνεια κάθε πίνακα δημιουργεί ταλαντώσεις που παρουσιάζονται ως τροχιές και αιωρούμενα σωματίδια ενός μικρόκοσμου.
  • «Προσεισμική Ζάκυνθος» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Λυκούρεση, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ν. Σμύρνης (κεντρική πλατεία), σε συνεργασία με την Ενωση Ζακυνθίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ