Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ραντεβού» με ταινίες

Από την αριστουργηματική «Ζαν ντ' Αρκ» του Καρλ Ντράγιερ
Από την αριστουργηματική «Ζαν ντ' Αρκ» του Καρλ Ντράγιερ
Δύο «Μουσικές Τρίτες», στις 25 Νοέμβρη και στις 2 Δεκέμβρη, στο «Τριανόν Filmcenter», ξαναφέρνουν κοντά τον κινηματογράφο και τη μουσική, με μουσική συναυλία και προβολή ταινίας. Στις 25 Νοέμβρη μεταφερόμαστε στον 19ο αι. μέσα από την ιστορία της «Λόλα Μοντέζ» όπως την αφηγείται ο Μαξ Οφίλς, και με τις «Νότες χαράς» του Ζακ Οφενμπαχ και του Γιόχαν Στράους. Στην ταινία παίζουν: Μάρτιν Κάρολ, Πίτερ Ουστίνοφ, Αντον Γουόλμπρουκ, Οσκαρ Βέρνερ, Ιβάν Ντεσνί. Στη συναυλία συμμετέχουν 15μελής ορχήστρα και 6 σολίστες (Εθνική Λυρική Σκηνή - Οπερα Δωματίου Αθηνών). Την ορχήστρα της Οπερας Δωματίου Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης. Τη συναυλία προλογίζει ο κριτικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης.

Επίσης στο πλαίσιο «Σινεμά και λογοτεχνία», που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο «Απόλλων Filmcenter», στις 23 Νοέμβρη θα προβληθεί η ταινία «Τα μηχανικά πιάνα» του Νικίτα Μιχάλκοφ. Ομιλητής: Στάθης Λιβαθινός.

Ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ραντεβού με τους κλασικούς», «Τριανόν Filmcenter», στις 22 Νοέμβρη θα προβληθεί η ταινία «Το πάθος της Ζαν Ντ' Αρκ» του Καρλ Ντράγιερ, με τους: Ρενέ Φαλκονέτι, Αντονέν Αρτό, Μισέλ Σιμόν, Ευγένιο Σιλβέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ