Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΕΣΘ
Ο Νικόλας Σφήκας στη Σταυρούπολη

Το ερχόμενο Σάββατο 29 του Νοέμβρη ξεκινούν στον Ασπρόπυργο Αττικής τα 53ο και 26ο Ατομικά Αντρών και Γυναικών

Στα πλαίσια του Διεθνούς Τουρνουά του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Σταυρούπολης και της Ενωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης έγιναν τα εγκαίνια της 14ης ατομικής έκθεσης του γνωστού ζωγράφου και σκακιστή Νικόλα Σφήκα, ο οποίος έδωσε διάλεξη με θέμα «Το σκάκι στην Τέχνη».

Παρουσίασε στους φίλους, αθλητές και στους τοπικούς δημοτικούς και σκακιστικούς παράγοντες, δεκάδες διαφάνειες που απεικόνιζαν τον τρόπο εξέλιξης των σκακιστικών κομματιών από τον 7ο αιώνα μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε σε ζωγραφικά έργα της ευρωπαϊκής τέχνης με θέμα τους «Σκακιστές» και περιέγραψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο - παρουσιάζοντας παρτίδα των Κάρποβ- Κασπάροβ - ζωγραφικά έργα που εκφράζουν τα συναισθήματα που εγκυμονεί ο μεταφυσικός κόσμος της κίνησης στη σκακιέρα. Πρόκειται για τον όρο «Ρέτρο - σαχ» που ο ίδιος εμπνεύστηκε από το 1994.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διεθνής μετρ και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης, που μίλησε για την «Τέχνη στο Σκάκι».

Στο αγωνιστικό μέρος των εκδηλώσεων του Δήμου Σταυρούπολης έλαβαν μέρος: (Α΄ Κλειστό Τουρνουά) Μαρκίδης, Καπνίσης, Σαβτβαλάτζε, Σκριπτσένκο, Κοβάσεβιτς, Παρλίγρας, Δ. Μαστροβασίλης, Σόλακ, Μαριάνοβιτς και Θαν. Μαστροβασίλης.

* Στον Ασπρόπυργο θα διεξαχθεί το 53ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας Αντρών από 29 του Νοέμβρη μέχρι 7 του Δεκέμβρη. Αντίπαλοι στον 1ο γύρο: Σκαπέρδας - Μαστροβασίλης Θ., Μπανίκας - Παπαϊωάννου, Σιγάλας - Χαλκιάς, Νικολαΐδης - Μουτούσης, Συμεωνίδης - Μαστροβασίλης Δ. Στις γυναίκες: Πετράκη - Στείρη, Σπερδόκλη - Μακκά, Φαχιρίδου - Παπαδοπούλου, Οικονομοπούλου - Στεφανίδη και Κόντου - Μακροπούλου.


Καλλιτεχνική δημιουργία του ζωγράφου Νικόλα Σφήκα με θέμα «Οι σκακιστές» στο βιβλίο του Ηλία Κουρκουνάκη
Καλλιτεχνική δημιουργία του ζωγράφου Νικόλα Σφήκα με θέμα «Οι σκακιστές» στο βιβλίο του Ηλία Κουρκουνάκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ