Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραθρησκευτική - λογοκριτική δίκη

Ενώ θα έπρεπε, δεν είναι αστείο: Ο εκδοτικός οίκος «Οξύ», ο εκπρόσωπός του, Νίκος Χατζόπουλος, ο συγγραφέας του βιβλίου «Η ζωή του Ιησού» Γκέρχαρντ Χάντερερ και οι υπεύθυνοι πωλήσεων των τεσσάρων βιβλιοπωλείων που «τόλμησαν» να το θέσουν προς πώληση και από τα οποία κατασχέθηκε, παραπέμπονται τελικά σε δίκη στις 18 Δεκέμβρη με την κατηγορία που βασίζεται στο άρ. 199 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα, ότι οι ανωτέρω «καθύβρισαν την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού (...)»!

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Γενάρη, όταν με εντολή εισαγγελέα κατασχέθηκαν τα αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο δεν είναι παρά ένα κόμικ που με χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο, χρησιμοποιεί την επίσημη ιστορία του Χριστού για να «χτυπήσει» ουσιαστικά την εμπορευματοποίηση της θρησκείας. Πριν την κυκλοφορία του στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες οι οποίες - απ' ό,τι φαίνεται - έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τις δικές μας αρχές.

Το εκδοτικό προσέφυγε κατά της πρώτης εισαγγελικής απόφασης, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε την προσφυγή και έτσι η συνέχεια θα «γραφτεί» στο δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ