Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Συκοφαντίες, εκβιασμοί και δολοφονίες στις ρωσικές εκλογές

Καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

Οξύνεται το πολιτικό κλίμα στη Ρωσία, λίγες βδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) σημειώνεται πως: «Το κυρίαρχο καθεστώς φοβούμενο τη νίκη του ΚΚΡΟ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές έχει αυξήσει τις επιθέσεις στο κόμμα, καταπατώντας ακόμη και αυτήν την περιοριστική αστική νομοθεσία. Χρησιμοποιεί μάλιστα σε βάρος των κομμουνιστών τις πιο βρώμικες μεθόδους αγώνα: Το ψέμα, τη συκοφαντία, τους εκβιασμούς, την εξαγορά, τη διείσδυση πρακτόρων, τη νοθεία, τις απολύσεις στελεχών του κόμματος και τέλος τις κατά παραγγελία δολοφονίες. Ετσι, πρόσφατα στο κατώφλι του ίδιου του σπιτιού του δολοφονήθηκε με 8 σφαίρες ο Ρ. Σάντικοφ, Α` Γραμματέας της Κομματικής Επιτροπής του Μπουίνσκι, που παλικαρίσια αγωνίστηκε ενάντια στους ντόπιους τοποτηρητές του κόμματος της εξουσίας».

Το ΚΚΡΟ καταγγέλλει επίσης ξυλοδαρμούς υποψηφίων του και τη χρησιμοποίηση βρώμικων μεθόδων, όπως την προσπάθεια των κεντρώων και δεξιών βουλευτών να προκαλέσουν έλεγχο στην εταιρία «Ροσαγκομπρομστρόι», γιατί δήθεν χρηματοδοτεί το ΚΚΡΟ, τις συκοφαντίες περί οικονομικής στήριξης του κόμματος από τον μεγαλοεπιχειρηματία Μπερεζόφσκι. Στην Ανακοίνωση καλούνται οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στο σύστημα δικαιοσύνης της χώρας να βρεθούν στο ύψος τους και με αξιοπρέπεια να μην υποκύψουν στις πιέσεις, να μην εφαρμόσουν τις βρώμικες εντολές του αντιλαϊκού καθεστώτος.

Τέλος, να σημειωθεί πως στις 18/11 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΡΟ διέγραψε από τις γραμμές της τον Λ. Μάεφσκι, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε δηλώσει πως ο ίδιος είχε μεταβεί στο Λονδίνο και συναντήθηκε μαζί με άλλο στέλεχος του κόμματος με τον επιχειρηματία Μπερεζόφσκι, όπου συζητήθηκε η χρηματοδότηση του ΚΚΡΟ. Στην ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΡΟ σημειώνεται πως ο «Λ. Μάεφσκι διαγράφτηκε από τη σύνθεση της ΚΟ για ενέργειες που προκαλούν άμεση ζημιά στο κόμμα και στην υπόθεση του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μεταξύ αυτών των ενεργειών ήταν ο εκβιασμός της ηγεσίας του κόμματος καθώς επίσης η πολιτική προστυχιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ