Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Τριγμοί στο στρατόπεδο Σεβαρτνάντζε

Διαδηλώσεις για να παραιτηθεί Ο Σεβαρτνάντζε

Associated Press

Διαδηλώσεις για να παραιτηθεί Ο Σεβαρτνάντζε
ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα παρέμειναν χτες έξω από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, οπαδοί του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ασλάν Αμπασίτζε, που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της χώρας Εντουαρντ Σεβαρτνάντζε.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Σαακασβίλι (που ζητά επίμονα την παραίτηση του Σεβαρτνάντζε καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές της 2ης Νοέμβρη) επανέλαβε χτες ότι προτίθεται να μεταφέρει οπαδούς του από την επαρχία στην Τιφλίδα, προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση των οπαδών της αντιπολίτευσης ξεκίνησε χτες, αλλά το πότε ακριβώς θα καταφθάσουν στην πρωτεύουσα είναι μάλλον άγνωστο. Σήμερα πάντως η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, κίνηση που μάλλον θα πυροδοτήσει και νέες εντάσεις, αφού η αντιπολίτευση δε δέχεται την εγκυρότητά τους.

Στις χτεσινές σημαντικές εξελίξεις θα πρέπει επίσης να προστεθεί η παραίτηση του διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης, Ζάζα Σενκελίγια, που κατήγγειλε τον πρόεδρο ότι «ζει στο κενό», αλλά και η «προτροπή» του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, υπεύθυνου για ευρωπαϊκές και ευρω-ασιατικές υποθέσεις, Λιν Πάσκο (που βρίσκεται στην Τιφλίδα), προς τον Σεβαρτνάντζε να «ικανοποιήσει αιτήματα» της αντιπολίτευσης. Ο Σεβαρτνάντζε, πάντως, επανέλαβε και χτες ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ