Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «αποκάλυψη» της «Ντέιλι Μίρορ»

Πολύπειρη η βρετανική αστική τάξη. Αιώνες στο κουρμπέτι της ταξικής και πολιτικής πάλης. Για μεγάλο διάστημα, μάλιστα, βρισκόταν και στο τιμόνι του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς. Καλύτερα, όμως, να περιγράψουμε το γεγονός, που μας οδήγησε στις προαναφερόμενες σκέψεις.

Προχτές, καθώς ο Τζ. Μπους ξεκινούσε επισήμως την επίσκεψή του στο Λονδίνο και ετοιμαζόταν η χτεσινή αγωνιστική «υποδοχή» από μέρους του βρετανικού λαού, η μεγάλης κυκλοφορίας «λαϊκή» εφημερίδα Ντέιλι Μίρορ έκανε πρωτοσέλιδο θέμα της το εξής: Ενας δημοσιογράφος της είχε κατορθώσει να προσληφθεί, με ψεύτικα πιστοποιητικά, ως θαλαμηπόλος στο Μπάκιγχαμ και είχε τη δυνατότητα, να σερβίρει τη βασίλισσα, τον πρωθυπουργό, κλπ. κλπ. «Αν ήταν ένας τρομοκράτης, που σχεδίαζε να σκοτώσει τους μονάρχες ή τον Μπους, κανείς δε θα μπορούσε να τον σταματήσει», έγραφε η «Ντέιλι Μίρορ», η οποία αφιέρωσε στο θέμα την πρώτη και άλλες 14 ολόκληρες σελίδες της.

Αποπροσανατολισμός, καλλιέργεια της «τρομο-υστερίας» και της «τρομο-φοβίας»; Αυτά και όχι μόνο. «Κόλαφος για τα μέτρα ασφάλειας των βρετανικών αρχών», αποτελεί η αποκάλυψη της «Ντέιλι Μίρορ», μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Κι ας αστυνομοκρατείται το Λονδίνο από 20.000 αστυνομικούς - χώρια τους πράκτορες και τις διάφορες άλλες Υπηρεσίες - τις μέρες αυτές. Χρειάζονται κι άλλα, πολύ περισσότερα μέτρα... Αυτό είναι το συμπέρασμα του αφιερώματος της βρετανικής εφημερίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ