Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Αγροτικό συλλαλητήριο έξω από τη Νομαρχία

Μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο μπροστά από τη Νομαρχία Αχαΐας, στην Πάτρα, που συνοδεύτηκε με αποκλεισμό ολόκληρου του τετραγώνου, από τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι αγρότες της Αχαΐας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Σε μια συντονισμένη και συνδυασμένη κίνηση, οι αγρότες από την Ωλενία και την Αιγιάλεια, με τα αγροτικά τους οχήματα, έκαναν θριαμβευτική είσοδο στην Πάτρα από τη δυτική και ανατολική πλευρά της πόλης ταυτόχρονα, για να απαιτήσουν την κατάργηση της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, που αποτέλεσμά της είναι και οι τελευταίες καταστροφικές αποφάσεις για το λάδι.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, Αλέκος Θανόπουλος, σε ομιλία του προς τους αγρότες, κατήγγειλε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, καθώς η τελευταία όχι μόνο δεν έχει αποδώσει ακόμα την περσινή επιδότηση, αλλά οφείλει και υπόλοιπο από την προπέρσινη και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τη σκόπιμη συκοφαντία που προβάλλεται και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες σε διαφημιστικό σποτ των εμποροβιομηχάνων για «αγρότες απατεώνες που πωλούν λάδι νοθευμένο».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι αγρότες άδειασαν τσουβάλια με ελιές μπροστά στη Νομαρχία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε ψήφισμα στον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο με τα αιτήματά τους. Αξίωσαν θετική απάντηση μέχρι το τέλος της βδομάδας και πριν αποχωρήσουν κάλεσαν τους συναδέλφους τους να έχουν «ζεστές τις μηχανές για παν ενδεχόμενο».

Στο ψήφισμα που υπογράφουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ωλενίας και Αιγίου, οι αγρότες απαιτούν μεταξύ άλλων:

  • Την άμεση καταβολή της επιδότησης του λαδιού στο σύνολο της παραγωγής και με βάση τις δηλώσεις των αγροτών.
  • Να πάρουν πίσω την απόφαση της υποχρεωτικής τυποποίησης μέχρι 5 κιλά και να αφήσουν ελεύθερη τη διακίνηση από τους παραγωγούς.
  • Να καταργηθούν τα Μητρώα που έφτιαξαν ιδιωτικές εταιρίες και πληρώθηκαν από το δικό τους μόχθο, τα οποία έχουν τεράστια λάθη και βάζουν εμπόδια στη διαδικασία των επιδοτήσεων. Να ισχύσουν οι παλιές καταστάσεις που έχουν οι Διευθύνσεις Γεωργίας.
  • Καταβολή των αποζημιώσεων 0,44 ανά κιλό για τη σταφίδα δεύτερης ποιότητας σοδειάς 2002.
  • Κατάργηση της διατίμησης στην πατάτα και αναγνώριση του κόστους παραγωγής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ