Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) οργανώνει αύριο Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής και καλεί με ανακοίνωσή της τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τις επιτροπές αγώνα σε δήμους του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν μαζικά. Το σημείο συγκέντρωσης είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το πρωί και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μέσω των πρόσφατων πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεών τους, όπως: ΒΑΕ, κώδικες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτή, οικονομικό κ.ά. Από την άλλη, η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο ενώ δημοσιοποίησε νομοσχέδιο για τα ΒΑΕ που «στην ουσία είναι νομοσχέδιο αποχαρακτηρισμού κλάδων από τα ΒΑΕ» και έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.

Καταλήγοντας, η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να πάρουν την υπόθεση των προβλημάτων στα χέρια τους και να μην τα αφήσουν στις συμβιβασμένες και υποταγμένες πλειοψηφίες στην ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ