Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Αόρατη» σφαγή... «Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ χαρακτηρίζουν πια απροκάλυπτα το Ιράκ ως ένα "πεδίο μάχης", όπου πολλοί άνθρωποι συλλαμβάνονται καθημερινά. Οι συλλήψεις, οι περιπολίες και οι έφοδοι αποτελούν για τον στρατηγό των πεζοναυτών, Πίτερ Ρέις, υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου, απόδειξη πως «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά». Ποιος θα μπορούσε να τον διαψεύσει; H πρόοδος στο Ιράκ δεν υπολογίζεται με εβδομαδιαία καταμέτρηση των πτωμάτων, όπως συνέβαινε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Σε αυτόν τον πόλεμο οι απώλειες των Ιρακινών είναι "αόρατες"... ». (Ρούσσος Βρανάς - ΝΕΑ).

«Αιώνια» κατοχή... «Τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο Ιράκ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, ακόμη και αν στεφθεί με επιτυχία η μεταβίβαση των εξουσιών στους Ιρακινούς, αποκάλυψαν στο χτεσινό τους φύλλο τους οι "Times" του Λονδίνου. Αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι η ιρακινή διοίκηση που θα γεννηθεί μέσω των πολιτικών παραχωρήσεων της Ουάσιγκτον θα χρειαστεί "αρκετά χρόνια" τη στρατιωτική προστασία και παρουσία των Αμερικανών και των Βρετανών» (ΒΗΜΑ).

Η Γεωργία είναι η αρχή... «Εάν η Γεωργία διαλυθεί, η Ρωσία θα είναι όχι μόνο ευτυχής αλλά κάτι παραπάνω, μια και θα έχει τη δυνατότητα να ανακατευτεί και να επαναβεβαιώσει την εξουσία της. Στο κάτω κάτω, η Γεωργία βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας εξαγωγικούς δρόμους, που ξεκινούν από την πλούσια σε πετρέλαιο Κασπία. Οι ΗΠΑ ορθώς στήριξαν τη Γεωργία και ζήτησαν από όλα τα κόμματα να διαπραγματευτούν λύση για έξοδο από την κρίση. Τώρα, χρειάζεται μια ακόμα πιο συντονισμένη προσπάθεια, έτσι ώστε όχι μόνο να αποκατασταθεί η δημοκρατία, αλλά και η ανεξαρτησία αυτής της όμορφης αλλά και χαοτικής χώρας. Και η Γεωργία δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Σε όλη την πρώην ΕΣΣΔ η πορεία εκδημοκρατισμού και εγκαθίδρυσης του κράτους δικαίου βραδυπορούν και συχνά ακολουθούν αντίστροφη κατεύθυνση. Οι χώρες αυτές χρειάζονται φιλελεύθερες πολιτικές και η Δύση πρέπει να τις συνδράμει» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ