Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερχονται στα λόγια μας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο «Ριζοσπάστης» έχει πολλές φορές καταγγείλει τη συστηματική οικοδόμηση ενός σύγχρονου αυταρχικού και αστυνομικού κράτους, τη συνεχή παραβίαση και το πριόνισμα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, κλπ. κλπ. Και αρκετές φορές αντιμετωπίστηκε με ειρωνικά χαμόγελα ή και ακόμη χειρότερα. Χαιρόμαστε, λοιπόν, όταν κι άλλοι έρχονται στα λόγια μας και δικαιώνουν τα όσα έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει. Γράφει στη χτεσινή «Καθημερινή» ο Αντ. Καρκαγιάννης: «Αν είναι αλήθεια τα καταγγελλόμενα (σ.σ. η τοποθέτηση από αστυνομικό σάκου με ενοχοποιητικά στοιχεία δίπλα σε διαδηλωτή, που είχε ήδη συλληφθεί, τον περασμένο Ιούνη στη Θεσσαλονίκη) δεν αποτελούν μεμονωμένο και αμελητέο γεγονός, αλλά σύμπτωμα του ιδιαίτερου ρόλου που βαθμηδόν αναλαμβάνει η αστυνομία, και της αλαζονείας που ήδη προκύπτει από αυτόν, πριν καν τον αναλάβει.

Το σύμπτωμα είχε ήδη επισημανθεί από την εποχή των συλλήψεων μελών της 17Ν, όπου δεν τηρήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα ο σεβασμός των δικαιωμάτων των συλλαμβανομένων. Επιπλέον, επιχειρήθηκε τότε να διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη το κατάλληλο κλίμα που, με πρόσχημα την "ασφάλεια των πολιτών" θα δικαιολογούσε την ανάληψη ιδιαίτερου πολιτικού ρόλου από την πλευρά των διωκτικών αρχών.

Αξίζει να επισημανθεί και να προσεχτεί το σύμπτωμα αυθαιρεσίας και προβοκατόρικης συμπεριφοράς και λόγω της γενικότερης τάσης περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών, λόγω της "τρομοκρατίας" και των φαινομένων του "νέου ρατσισμού" αλλά, ειδικότερα για την Ελλάδα, λόγω των αναγκών ασφαλείας που προκύπτουν ή υποτίθεται πως προκύπτουν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ