Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Ολοι σήμερα στην απεργία

Στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Eurokinissi

Ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που ενθαρρύνει την εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλιάς, με αντάλλαγμα μεροκάματα πείνας, εξαθλίωσης και θανάτου, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τρομοκρατία και στερεί από τους ίδιους και τις οικογένειές τους τα αγαθά της Υγείας και της Παιδείας, οι οικοδόμοι όλης της χώρας υψώνουν αγωνιστικό τείχος με τη συμμετοχή τους στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική πανοικοδομική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία του κλάδου.

Οι οικοδόμοι νεκρώνουν τα γιαπιά και τα εργοτάξια και κατεβαίνουν στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα με κεντρικές στην Αθήνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) στις 10 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Πάτρα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σημαίνουν, όμως, συναγερμό και δημιουργούν τις προϋποθέσεις και για την υπόλοιπη εργατική τάξη, ώστε να περάσει στην αντεπίθεση με πάλη και αγώνα ενάντια στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Γι' αυτό, άλλωστε, και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει καλέσει η σημερινή απεργία των οικοδόμων να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί η επιτυχία της θα ανοίξει αγωνιστικούς δρόμους για όλους τους κλάδους εργαζομένων.

Η μάχη της απεργίας όλο το προηγούμενο διάστημα δόθηκε αποφασιστικά από τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων και ενημέρωσαν όλους τους εργαζόμενους για τα αιτήματα και το περιεχόμενο της απεργίας και την ανάγκη αγωνιστικής αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων. Γιατί η σημερινή απεργία των οικοδόμων δεν περιορίζεται στενά στον κλάδο αλλά παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι μέρα διεκδίκησης και πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης που χτυπάει το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Αποφασιστικά σήμερα οι οικοδόμοι θα πλημμυρίσουν τους δρόμους και με την πάλη τους θα διεκδικήσουν μέτρα προστασίας της ζωής τους, κατώτερο μεροκάματο 50 ευρώ, πλήρη σταθερή εργασία για όλους, ουσιαστική προστασία των ανέργων, σύνταξη στα 55, επαναφορά των 4.050 ενσήμων στην κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Θωρακίζουν αποφασιστικά το 7ωρο -5ήμερο - 35ωρο και ανοίγουν δρόμο, δημιουργούν προϋποθέσεις, με στόχο την επιβολή 6ωρου - 5ήμερου - 30ωρου και υπερασπίζονται και απαιτούν επέκταση του κατακτημένου πλαισίου των ΒΑΕ.

  • Σε προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Αμερικής καλεί το Παράρτημα της Κυψέλης του Συνδικάτου της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ