Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Ξεπουλάνε και την «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ»

Το ξεπούλημα του εργοστασίου ινοσανίδας «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ» σε ιδιώτη, δυο χρόνια μετά το οριστικό λουκέτο του το Δεκέμβρη του 2001, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, πανηγυρίζοντας ότι έτσι εξασφαλίζει την επαναλειτουργία του και προωθεί την «ανάπτυξη» στο Νομό Γρεβενών.

Το κόστος της πώλησης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ξεπερνάει τα 500.000.000 δραχμές, την ίδια στιγμή που η αξία της επιχείρησης υπολογίζεται στα 25 δισ. δραχμές!

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία είναι η «ALFA WOOD ΑΕ», γνωστή για τις αντεργατικές της μεθοδεύσεις στα εργοστάσιά της στη Λάρισα, οι οποίες μάλιστα απασχόλησαν και τη Βουλή, ύστερα από σχετικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Στα πρωτοφανή επιτεύγματα της «ALFA WOOD ΑΕ» συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της ζήτησε δανεικά από τους εργαζόμενους για να εισάγει την εταιρία στο χρηματιστήριο! Η επιχείρηση δεν μπήκε ποτέ στο χρηματιστήριο, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμα πάρει τα χρήματα που δάνεισαν στον εργοδότη.

Στους σχεδιασμούς της νέας διεύθυνσης είναι να λειτουργήσει το εργοστάσιο της «ΠΙΝΔΟΣ» μετά από δυο μήνες, με αρχικό προσωπικό 40 ατόμων και, με αόριστη προοπτική, το προσωπικό να φτάσει τα 200 άτομα. Το εργοστάσιο, ιδιοκτησία της Αγροτικής Τράπεζας και της ΕΤΒΑ, απασχολούσε 100 εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα παρέμεναν απλήρωτοι για το διάστημα του ενός χρόνου κατά τον οποίο η επιχείρηση δούλευε πριν βάλει οριστικά λουκέτο.

Με το ξεπούλημα της «ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ» μια ακόμα συνεταιριστική επιχείρηση χαρίζεται στους ιδιώτες από την κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμιά δέσμευση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Παρά το γεγονός, εξάλλου, ότι από το 2001 οι εκατό απολυμένοι βρίσκονταν σε διαρκείς κινητοποιήσεις, μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβρη η κυβέρνηση τους θυμήθηκε και τους ενέταξε στα προεκλογικά της «κοινωνικά» πακέτα, μοιράζοντας ψηφοθηρικές παροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ