Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ
Οργιο νοθείας και αυθαιρεσιών

Δεν έχει προηγούμενο το όργιο της νοθείας και των αυθαιρεσιών που έχουν επιβάλει τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ο Θ. Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου, στέλεχος του ΣΥΝ και μέλος της Διοίκησης του ΕΚ Πειραιά και της ΓΣΕΕ, παρέα με τον Β. Βρόντο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ και, βέβαια, η ομάδα που έχουν συγκροτήσει, έχουν επιδοθεί μέχρι και σε μαφιόζικες μεθόδους προκειμένου οι κάλπες να βγάλουν τα αποτελέσματα που θέλουν οι εφοπλιστές. Ενώ απροκάλυπτα στο πλευρό της ομάδας έχουν ταχθεί, προφανώς με άνωθεν εντολή, και δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Χτες στο Παράρτημα του ΠΑΣΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη στην κάλπη ρίχτηκαν ψηφοδέλτια χωρίς φακέλους μπροστά στα μάτια της Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου. Μάλιστα, δόθηκε δικαίωμα ψήφου και σε όσους έγιναν μέλη μόλις χτες!

Αυτό έρχεται να προστεθεί στα αποκαλυπτικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, με καταγγελία του, ο ταξικός συνδυασμός της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ). Συγκεκριμένα, έχει εξακριβωθεί ότι η ομάδα έχει φροντίσει ώστε η νοθεία να επεκταθεί και σε επίπεδο Εργατικών Κέντρων και ΓΣΕΕ με τη μέθοδο των διπλοψηφιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι στις ναυτιλιακές εταιρίες «"ΑΝΕΚ" και "ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" - όπως αναφέρεται - ανήκουν ταυτόχρονα και στο επιχειρησιακό σωματείο και ψηφίζουν για αντιπροσώπους στο ΕΚ Πειραιά και στη ΓΣΕΕ μέσω του ΠΑΣΕΝΤ και στο ΕΚ Χανίων και Ηρακλείου αντίστοιχα μέσω του επιχειρησιακού σωματείου»!

Ακόμη η ομάδα Βασιλόπουλου - Βρόντου μείωσαν αυθαίρετα τη διάρκεια του χρόνου ψηφοφορίας, στο Παράρτημα των Χανίων, από 6 σε 2 ώρες. Στη συνέχεια άρπαξαν κυριολεκτικά την κάλπη και την έστειλαν με κούριερ στα γραφεία του ΠΑΣΕΝΤ του Πειραιά, όταν το καταστατικό σαφέστατα προβλέπει ότι η καταμέτρηση πρέπει να γίνει επιτόπου από την Τοπική Εφορευτική Επιτροπή. Οπως επισημαίνεται, τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο μικρό δείγμα «από τις διαδικασίες που ακολουθεί η ομάδα των στελεχών του ΣΥΝ και της ΠΑΣΚΕ. Η αμέριστη στήριξη των εφοπλιστών αλλά και άλλων μηχανισμών σε αυτές τις μαφιόζικες διαδικασίες, στην ομάδα που σφετερίζεται το ΠΑΣΕΝΤ, αποτελεί το αντάλλαγμα του ξεζουμίσματος των ναυτιλιακών, πρακτορειακών και τουριστικών υπαλλήλων, που γίνεται από τους εφοπλιστές με τις πλάτες αυτής της ομάδας. Προκαλεί όμως αγανάκτηση το γεγονός ότι τέτοιες ολοφάνερα παράνομες ενέργειες όπως αυτή στα Χανιά επικυρώνονται και από δικαστικούς λειτουργούς».

Να σημειωθεί ακόμα ότι σε αυτές τις εκλογές κάλπες έχουν στηθεί και σε ναυτιλιακές εταιρίες, ψηφίζουν οι εργοδότες, δε δίνονται αντίγραφα των μητρώων στη ΔΑΣ και πολλά ακόμα.

Ο αγωνιστικός συνδυασμός της ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν την πάλη τους και με τη μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιό της, παραμερίζοντας τους εγκάθετους του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, ώστε να γίνει το σωματείο όργανο πάλης και διεκδίκησης στα χέρια τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Οργιο παρατυπιών σημειώθηκε χτες στις εκλογές του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΝΤ, με στόχο τη διατήρηση της εργοδοτικής πλειοψηφίας των ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίρων στη διοίκηση του πανελλαδικού σωματείου. Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ Γ. Τσαμπούκης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και Σ. Ζαριανόπουλος, γραμματέας του ΕΚΘ, ο οποίος παρέστη ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), επιχείρησαν να παρέμβουν για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δέχτηκαν όμως επίθεση από ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τον συνδικαλιστή του ΣΥΝ και πρόεδρο του σωματείου, Θάνο Βασιλόπουλο.

Η ΠΑΣΕΝΤ καλύπτει τους εργαζόμενους στα ναυτιλιακά και τουριστικά γραφεία. Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκονται εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Με στόχο την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας στο παράρτημα Θεσσαλονίκης, σήμερα η παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) θα προσφύγει στον εισαγγελέα, αφού, όπως καταγγέλλουν στελέχη της, οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από όργιο νοθείας και παρατυπιών. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι γίνονταν εγγραφές μελών στα μητρώα μέχρι την τελευταία ώρα και αμέσως μετά ψήφιζαν. Αλλοι ψήφιζαν χωρίς την επίδειξη ασφαλιστικού βιβλιαρίου, ενώ ακόμη και η συμπλήρωση των αναγκαίων υπεύθυνων δηλώσεων άρχισε να γίνεται μετά από την έντονη παρέμβαση της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ