Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται, η ξενοιασιά φεύγει... Στην Αθήνα του πολύ άμεσου μέλλοντος οι δορυφόροι θα εστιάζουν σε πρόσωπα πολιτών που θα βαδίζουν αμέριμνοι στο πεζοδρόμιο και θα στέλνουν τα "δέοντα" στην Αστυνομία. Νατοϊκά αεροπλάνα ραντάρ θα υπερίπτανται συνεχώς της χώρας. Ενστολοι θα περιπολούν παντού. Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα σε αεροδρόμια και σε σταθμούς τρένων. Οι κάμερες θα παρακολουθούν αόκνως. Εν ολίγοις: η ζωή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαιτέρως στην ελληνική πρωτεύουσα θα γίνει δυσκολότερη...» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

«ΧΑΛΑΡΗ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Για πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας κάνει λόγο η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ". Η εφημερίδα αναφέρεται σε εκτιμήσεις μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Overseas Security Advisory Council - OSAC) για πιθανότητα εκδήλωσης τρομοκρατικού χτυπήματος σε "χαλαρούς στόχους" (soft targets), κυρίως πολυεθνικές επιχειρήσεις και θρησκευτικές οργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις της OSAC περιλαμβάνουν στους στόχους αυτούς τους Αγώνες της Αθήνας το 2004, έχοντας την ελληνική πρωτεύουσα στο γεωγραφικό χάρτη που συνοδεύει την έκθεση» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

FBI ΠΑΝΤΟΥ: «Καταδρομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν χρειάζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποτραπεί μια τρομοκρατική ενέργεια με βιολογικά ή χημικά όπλα που θα έχει στόχο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας την περίοδο των Ολυμπιακών, πραγματοποίησαν πράκτορες του FBI. Κλιμάκιο πρακτόρων του FBI βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο κεντρικό κτίριο της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό... Εκεί, οι Αμερικανοί ζήτησαν να ενημερωθούν από τη διοίκηση της εταιρίας για τη φύλαξη των ταμιευτήρων της ΕΥΔΑΠ...» (Θαν. Αργυράκης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΟΙ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» ΞΕΡΟΥΝ... «Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προχθεσινή προειδοποίηση του Φόρεϊν Οφις περί νέων επιθέσεων εναντίον στόχων στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην απόφαση της UEFA να μεταθέσει σε άλλες χώρες δύο αγώνες του Champions League που επρόκειτο να διεξαχθούν στην Τουρκία. O Τούρκος πρωθυπουργός καυτηρίασε το γεγονός ότι το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. "Εάν πρόκειται να δράσουμε βάσει κοινής πλατφόρμας κατά της τρομοκρατίας, τότε καλό είναι πληροφορίες του είδους να διοχετεύονται όχι στον Τύπο, αλλά στις αρμόδιες αρχές του ενδιαφερόμενου κράτους", είπε» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ