Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚ ΡΟΓΚ
Ευτυχής για το «πολεμικό κλίμα»...

Την... ευτυχία του για το πολεμικό κλίμα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν κυβέρνηση και ξένες μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε χτες ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αν βλέπουμε Αστυνομία ή ένοπλες δυνάμεις στους Αγώνες, βεβαίως, να είμαστε ευτυχείς που υπάρχουν», είπε ο Βέλγος «αθάνατος» και πρόσθεσε: «Σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στο μέλλον και σε μεγάλες εκδηλώσεις θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Αυτό θα πρέπει να το δεχτούμε κι εγώ προσωπικά το δέχομαι χωρίς κανένα πρόβλημα».

Οι δηλώσεις Ρογκ, που έρχονται να ενισχύσουν τους σχεδιασμούς που προβλέπουν ακόμα και τη συμμετοχή ΝΑΤΟικών δυνάμεων με πρόσχημα την τήρηση της ασφάλειας τον Αύγουστο του 2004, έγιναν ύστερα από τις διήμερες επαφές που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ και στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Ζ. Ρογκ δε θα μπορούσε να παραλείψει ότι δεν πρέπει και δε θα αλλάξει τίποτα στην ηγεσία της «Αθήνα 2004». Μάλιστα, το μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ ήταν σαφές: «Οι επικεφαλής, είπε, της Οργανωτικής Επιτροπής δε θα αλλάξουν και αυτό είναι μια απόφαση πάρα πολύ σώφρων. Δεν μπορεί λίγους μήνες πριν από τους αγώνες να αλλάξει η ηγεσία».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, μιλώντας για την πορεία της προετοιμασίας, δήλωσε την έκπληξή του από το ρυθμό των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπλήρωσε ωστόσο ότι «τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων παραμένουν σφιχτά». Ακόμα, σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στο τραμ, τον προαστιακό και την οροφή Καλατράβα έχουν πάψει να ανησυχούν τη ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ