Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«902 TV»
Ζητά άδεια εθνικής εμβέλειας

Δεκαπέντε οι υποψήφιοι για έξι «θέσεις»

Δεκαπέντε τηλεοπτικοί σταθμοί διεκδικούν τις 6 άδειες εθνικής εμβέλειας. Χτες έληγε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας και όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν την τελευταία στιγμή τις αιτήσεις.

Με αίτηση που κατέθεσε χτες, άδεια εθνικής εμβέλειας διεκδικεί και ο «902 TV». Να σημειωθεί ότι ο «902» είχε πάρει άδεια εθνικής εμβέλειας το 1993 και λειτουργεί από τότε εκπέμποντας πανελλαδικά. Ο «902 TV» είναι η άλλη φωνή ενημέρωσης, ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ, που στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Προβάλλει τα προβλήματά τους, αναδεικνύει τους αγώνες τους και αγωνίζεται μαζί τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον.

Με χτεσινή δήλωσή του ο διευθυντής του «902 TV», Στάθης Βαμβέτσος, αναφέρει ότι ο «902» κατέθεσε στο ΕΣΡ το φάκελο με τα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας. Ο Στάθης Βαμβέτσος επισήμανε ότι η «τηλεόραση του "902" έχει πανελλαδική άδεια από το 1993, την οποία τόσα χρόνια χρησιμοποίησε για την προβολή των θέσεων και της φωνής των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών και των γυναικών. Οπως τόσα χρόνια έτσι και στο μέλλον ο "902" θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων».

Ο «902» χτες μαζί με την αίτησή του κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νόμο και τα ΠΔ. Η αίτηση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έκθεση παρουσίασης υποψηφιότητας, ειδικό φάκελο για τη νομική μορφή της εταιρίας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οικονομικά στοιχεία και μελέτη βιωσιμότητας. Δικαιολογητικά που αφορούν στο χρόνο λειτουργίας, στο απασχολούμενο προσωπικό και στις επενδύσεις που έχει κάνει ο σταθμός αυτά τα δέκα χρόνια. Κατέθεσε επίσης φάκελο με την προγραμματική πληρότητα του σταθμού και φάκελο με τις τεχνικές μελέτες. Στο φάκελο με τις τεχνικές μελέτες περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, μελέτη εγκατάστασης πομπών στα 38 σημεία εκπομπής ανά την Ελλάδα, μελέτη για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά και για τις μελλοντικές. Επίσης, όλες οι τεχνικές προδιαγραφές με όλο τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Στο μεταξύ, χτες, στο ΕΣΡ κατέφθαναν οι κούτες (συνολικά περίπου 250), με τα δικαιολογητικά των τηλεοπτικών σταθμών. Αιτήσεις για άδεια εθνικής εμβέλειας κατέθεσαν εκτός από τον «902 ΤV» και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, της οικογένειας του Μ. Κυριακού, «Μακεδονία TV», συμφερόντων ομίλου Κυριακού, «Tele-Αστυ» (City New AE), του Γ. Καρατζαφέρη, «Time Channel» (Θεσσαλονίκης), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, του Μπακλατζή, «Cosmo-POLIS» (Κοινοπραξία Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων), συμφερόντων Στάθη Τσοτσορού, «Alpha», του Δ. Κοντομηνά, «Alter» (Ελεύθερη Τηλεόραση), των Γ. Κουρή και Κ. Γιαννίκου, «TV Πειραιάς», του Κ. Κατσιβαρδάκου, «10 TV» (Ραδιοτηλεοπτικές Εκμεταλλεύσεις Geronimo Groovy) του Γιώργου Τράγκα, MAD του Ανδρέα Κουρή, «Star» (Νέα Τηλεόραση) συμφερόντων Βαρδινογιάννη, «Extra Channel 3» του Φ. Βρυώνη, «Mega», στο οποίο συμμετέχουν εταιρίες των Λαμπράκη, Μπόμπολα, Τεγόπουλου και Βαρδινογιάννη, SEVEN (Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική ΑΕ), του Γ. Μπατατούδη.

Να σημειωθεί ότι αίτηση δεν κατέθεσε το TEMPO, το οποίο λειτουργούσε με άδεια πανελλαδικής εμβέλειας η οποία ανακλήθηκε από το ΕΣΡ.

Οπως είπε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, η εξέταση των φακέλων θα ξεκινήσει από σήμερα, ενώ οι τεχνικές μελέτες μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουν σταλεί στο υπουργείο Μεταφορών, το οποίο είναι, ως γνωστόν, υπεύθυνο για τον έλεγχο.

Ο μεγάλος «συνωστισμός» αναμένεται να γίνει στις 15 του Δεκέμβρη, μέρα λήξης της προθεσμίας για άδειες περιφερειακής εμβέλειας. Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που κατέθεσαν αιτήσεις για άδειες εθνικής εμβέλειας θα καταθέσουν και αιτήσεις για άδειες περιφερειακής εμβέλειας. Υποψήφιοι για περιφερειακές άδειες αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων ο «Blue Sky», ο οποίος τελικά λόγω ελλείψεων στοιχείων δεν κατέθεσε αίτηση για πανελλαδική άδεια, ο «TV Magic» του Σ. Κόκκαλη και το «High Channel». Μεγάλη θα είναι η «μάχη» για το Λεκανοπέδιο της Αττικής αφού οι άδειες είναι μόνον τέσσερις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφιακή εκπομπή περιφερειακών σταθμών (2008-11-21 00:00:00.0)
Σίριαλ ο δικομματισμός (2007-10-03 00:00:00.0)
Ηξεις αφήξεις για τον «Planet» (2007-03-28 00:00:00.0)
Οι άδειες στο επίκεντρο του ΕΣΡ (2004-01-09 00:00:00.0)
Την τελευταία στιγμή οι... αιτήσεις (2003-11-28 00:00:00.0)
Το μέλλον... των αδειών (2001-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ