Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Ανοιχτή ρήξη με Γ. Δημαρά

Φραστική επίθεση εναντίον του Γ. Δημαρά, ο οποίος πρόσφατα δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος με το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» του «ΕΧΤΡΑ 3».

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας δήλωσε: «Δε θέλω να διανοηθώ ότι μπορεί ο Γ. Δημαράς, δε θέλω καν να το σκεφτώ, ο οποίος είναι μέλος της ΚΠΕ, ο οποίος στηρίχτηκε απ' το ΔΗΚΚΙ ποικιλοτρόπως όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ, ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δε θέλω να σκεφτώ ότι έχουν δόση αλήθειας αυτά που λέγονται.

Αν έχουν, θα λυπηθώ πάρα πολύ, γιατί θα επιβεβαιωθούν αυτά που έλεγε το '65 επί αποστασίας ο Γ. Παπανδρέου, ότι η Κίρκη με το δέλεαρ της εξουσίας ευτελίζει τους ανθρώπους. Δε διανοούμαι ότι μπορεί να το κάνει αυτό ο Γ. Δημαράς. Και μάλιστα όταν πριν από λίγες μέρες στην ΚΠΕ δεν έχει πει τίποτα σ' εμένα.

Ο καθένας κρίνεται και απ' τις πράξεις και απ' τα λόγια και απ' τις παραλείψεις του. Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα απ' το στάρι. Είμαστε σε μια περίοδο πολιτικά κρίσιμη και ο ελληνικός λαός πρέπει να βλέπει όχι αυτό που φαίνεται ή που παρουσιάζουν κάποιοι, αλλά αυτό που ο καθένας είναι στην πραγματικότητα».

Εξάλλου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ Π. Μαντάς, με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Η επιχείρηση προσχώρησης του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Γ. Δημαρά στο σημερινό νεοδεξιό ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να αποφέρει κάτι περισσότερο στους εμπνευστές από τα μηδενικά αποτελέσματα των αντίστοιχων περιπτώσεων Μπίστη και Κουναλάκη. Απλώς παραδίδεται ένα ακόμη "φροντιστήριο" εκσυγχρονισμένης πολιτικής εξαχρείωσης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, παραμένει η απορία πώς ο Γ. Δημαράς δέχτηκε να προσθέσει το όνομά του στα δυο προηγούμενα, συμπληρώνοντας μια τριάδα που θα παραμείνει τουλάχιστον ως παροιμιώδης στα πολιτικά χρονικά».

Δε με αφορούν...

Ο Γ. Δημαράς, με δήλωσή του στο «Ρ» και κληθείς να σχολιάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, είπε: «Δε με αφορούν. Δε με ενδιαφέρουν. Γίνονται δηλώσεις και "φιλοξενούνται". Εγώ ποτέ στη ζωή μου δε μπήκα στη διαδικασία να ακολουθώ και να σχολιάζω. Δεν έχει νόημα. Ολοι μας θα κριθούμε. Οι επιλογές όλων μας θα είναι μπροστά. Εγώ δεν έχω ανακοινώσει τις επιλογές μου. Οταν τις ανακοινώσω τότε θα κριθώ. Η ζωή δεν είναι μόνο άσπρο - μαύρο».

Σημειώνουμε ότι σε πρόσφατη δήλωσή του ο Γ. Δημαράς είχε αναφέρει ότι για την πρόθεσή του να μη συμμετέχει στις εκλογές με το ΔΗΚΚΙ είχε «ενημερώσει πριν από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τον κύριο Ρόκκο, που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τον κύριο Μπακόπουλο τον ευρωβουλευτή του κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ