Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κανείς δεν έχει ξεχάσει

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας απέστειλε αίτημα στον γενικό εισαγγελέα Βλαντίμιρ Ουστίνοφ, προκειμένου, λέει, να ερευνήσει για την αντικατάσταση της ρωσικής σημαίας του κτιρίου της Δούμας με τη σημαία της Σοβιετικής Ενωσης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την Οχτωβριανή Επανάσταση, στις 7 Νοέμβρη.

Η σχετική απόφαση ψηφίστηκε από τα κόμματα του κέντρου, τα οποία στηρίζουν τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν (την υπερψήφισαν 268 βουλευτές) και καλεί τον εισαγγελέα να ερευνήσει το «ρόλο» του Αρμέν Μπενιαμίνοφ. Ο τελευταίος είναι βοηθός του κομμουνιστή βουλευτή Βαλεντίν Νικίτιν και θεωρείται «ύποπτος» για την αντικατάσταση της σημαίας. Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας της Δούμας, η ενέργεια του βοηθού αποτελεί «προσβολή» της ρωσικής σημαίας, οπότε χρήζει έρευνας και - ενδεχομένως - ποινής από τις δικαστικές αρχές της χώρας...

Προφανώς, ένας λόγος της παραπάνω ενέργειας αφορά στην ένταση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας των αστικών δυνάμεων, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, που διεξάγονται το Δεκέμβρη στη Ρωσία. Υπάρχουν όμως κι άλλοι. Και ο σοβαρότερος αφορά στο γεγονός πως κανείς δεν έχει ξεχάσει στη Ρωσία ότι δώδεκα χρόνια πριν διέλυσαν τη Σοβιετική Ενωση και κατέβασαν τη σοβιετική σημαία, παρά και ενάντια στην εκφρασμένη και με δημοψήφισμα θέληση του σοβιετικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ