Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αυτό μόνο θέλουν;..«Επιμένει η Ουάσιγκτον στη συνέχιση του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", δηλαδή στη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον ενός αόρατου εχθρού, τον οποίο δεν μπορεί καν να εντοπίσει, ενώ αποδεδειγμένα αυτή η στρατηγική έχει αποτύχει και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Θέλουν οι ΗΠΑ, στον παραλογισμό αυτού του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", να σύρουν και να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ, ζητώντας από τις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως, να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις, όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και στο Ιράκ» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Ετοιμότητα υποτελών...«Με γρήγορους ρυθμούς κλείνει η Ελλάδα τις "τρύπες" της νέας ταχυκίνητης δύναμής της, αλλά και των σχηματισμών που έχει διαθέσει στο ΝΑΤΟ και στον υπό συγκρότηση "ευρωστρατό". Παρά την κάμψη των διαδικασιών προμηθειών όπλων λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου, προχώρησαν χθες και προχθές οι αξιολογήσεις για την επείγουσα αγορά 32 γιγαντιαίων γεφυρών διέλευσης κωλυμάτων για την 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία και αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων. Στο ίδιο πλαίσιο θα προχωρήσει με κανονικούς ρυθμούς η διαδικασία για την κάλυψη του κυριότερου κενού της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με την απόκτηση 150 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων. Ωστόσο, αποφάσεις για το θέμα αυτό δεν αναμένονται πριν από το καλοκαίρι...» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ»).

«Δίνονται» στις ΗΠΑ... «Σε 30 και πλέον ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα θα υποβάλλονται οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα προσωπικά δεδομένα θα μπορούν να τα αποθηκεύουν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας. Οπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά της Κοινότητας, Ολλανδός επίτροπος Φριτς Μπολκεστάιν, οι διμερείς διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο με τους Αμερικανούς, αφορούν τη διάρκεια αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων, αλλά και τον ακριβή αριθμό των ερωτήσεων προς τους ταξιδιώτες» (Ν. Μπέλλος - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ