Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Στο δρόμο 30 εργαζόμενες

Κάλεσμα ΠΑΜΕ Αρτας για συμπαράσταση στις απολυμένες και τον αγώνα τους.

Στο δρόμο πετάει τις 30 εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας ο ιδιώτης που εργολαβικά έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Δημόσιου Νοσοκομείου της Αρτας. Εδώ και τρεις μέρες, οι εργαζόμενες, με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Αρτας, βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις, ενώ ο ιδιώτης προσέλαβε νέο προσωπικό! Υπενθυμίζεται πως οι 30 εργαζόμενες, με τη συμπαράσταση του ΕΚΑ εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις και για υλικά που χρειάζονταν, ώστε να είναι ασφαλείς οι ίδιες και να προστατεύεται παράλληλα η δημόσια υγεία σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως είναι αυτός του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο ιδιώτης ενοχλημένος από τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και την έμπρακτη αλληλεγγύη που έχει εκφράσει το ΕΚΑ, ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αρτας και άλλοι φορείς, εκτός από τις απολύσεις, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και τους εκβιασμούς έστειλε την 1/12, 3 φορές την Αστυνομία να συλλάβει τις εργαζόμενες και άλλες 3 φορές την επομένη! Ακόμα, έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον του προέδρου του ΕΚ Αρτας, Νικήτα Γλυνάτση, και άλλων συνδικαλιστών.

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των 30 εργαζομένων έχουν εκφράσει και οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το ΠΑΜΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων καθαριστριών στο Νοσοκομείο Αρτας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν έμπρακτα στις 30 απολυμένες. Να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν αυτόν τον αγώνα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επανάπαυσης και εφησυχασμού. Η εργατική τάξη, και στο νομό μας, ενωμένη θα παλέψει για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Επίσης, καλούνται να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους και τις μαζικές δυνάμεις που δρουν μέσα σε αυτά, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ