Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
«Να ζωντανέψουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους»

Σύσκεψη με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του συνεπούς αγροτικού κινήματος

«Χωρίς αγώνες δυνατούς που να έρχονται σε σύγκρουση με την αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ δεν έρχονται αποτελέσματα. Και για να πάει μπροστά ο αγώνας μας, συνάδελφοι, θα πρέπει να ζωντανέψουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, που είναι το κύτταρο του αγροτικού κινήματος. Θα πρέπει οι Αγροτικοί Σύλλογοι να δουλέψουν για την οργάνωση κινητοποιήσεων κόντρα στις αντιαγροτικές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ και των ξεπουλημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αλλά και για ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής του νομού, που θα έχει ως γνώμονα τα συμφέροντα του μικρού αγρότη και του λαού».

Μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο Ν. Μωραΐτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας (ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΥ), στη σύσκεψη η οποία έγινε την περασμένη Κυριακή, με θέμα τις εκλογές που γίνονται αυτή την περίοδο και μέχρι τέλος του Δεκέμβρη στους Αγροτικούς Συλλόγους Αιτωλοακαρνανίας.

Εντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε στη σύσκεψη σχετικά με την αδράνεια που χαρακτηρίζει τους Αγροτικούς Συλλόγους και το πώς θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν. Ενώ πολλοί αγροτοσυνδικαλιστές επισήμαναν την ανάγκη η Ομοσπονδία να αναλάβει την ευθύνη και με συνέπεια να ενημερώσει τους μικρομεσαίους αγρότες και για τις πολιτικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Οι αγροτοσυνδικαλιστές διαπίστωσαν πως κανένα από τα προγράμματα της ΕΕ, όπως ο αγροτουρισμός, όπου εφαρμόστηκαν, δεν εξασφαλίζουν εισόδημα στον αγρότη για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Ενώ ιδιαίτερη, φαίνεται, πως είναι η αγανάκτηση των καπνοκαλλιεργητών, ύστερα και από την απόφαση της ΕΕ να συρρικνωθεί η καπνοκαλλιέργεια, για την προστασία, δήθεν, της δημόσιας υγείας.

«Για ποια ανάπτυξη μιλούν όταν ο αγρότης κάθε χρόνο βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται; Τους δρόμους και τις γέφυρες εννοούν ως ανάπτυξη;», θα πει χαρακτηριστικά ένας αγρότης, για να συμπληρώσει: «Η γέφυρα του Ρίου, η σήραγγα του Ακτιου, ή ο σιδηρόδρομος που διαφημίζουν όλοι αυτοί, το μόνο που πρόκειται να δώσουν στον ντόπιο πληθυσμό είναι το μέσο για να ακολουθήσουν το δρόμο της ξενιτιάς αφού πλέον δεν μπορούν και δε θα μπορούν να ζήσουν άλλο εδώ».

Τέλος, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεξαγωγή ενημερωτικών συσκέψεων με στόχο την οργάνωση δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων, δίνοντας παράλληλα βάρος στην εκλογική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ