Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κινητοποιήσεις αύριο στις μεγάλες πόλεις

Οσο και να φωνάζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης για το επίπεδο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ και τους αποφοίτους τους (με αφορμή το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών), τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης είναι μεγάλα και συνεχώς οξύνονται. Αυτό ωθεί σε κινητοποιήσεις τους φοιτητές, που δίνουν αγωνιστικό ραντεβού αύριο Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για να απαιτήσουν: Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Βερολίνου και της Μπολόνια, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, να μην υποβαθμίζονται τα πτυχία τους στο επίπεδο του bachelor και να σταματήσει η υπαγωγή της ανώτατης εκπαίδευσης στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στην Αθήνα οι φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν πάρει απόφαση με το παραπάνω πλαίσιο είναι: ΑΣΟΕΕ, ΤΕΦΑΑ, Οικονομικό Νομικής, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Φυσικό, Πάντειος. Αγωνιστικές αποφάσεις και ραντεβού στα Προπύλαια έχουν δώσει επίσης οι σύλλογοι: ΤΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Ιατρικής.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, οι σύλλογοι Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ (Δασκάλων), Δασολογίας και Φαρμακευτικής καλούν τους φοιτητές στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου.

Στα Γιάννενα αγωνιστικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις έχουν πάρει οι φοιτητές στο Φυσικό, το Χημικό, το Τμήμα Επιστημών Τέχνης, το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (ΦΠΨ), την Πληροφορική και την Ιατρική. Συγκεκριμένα, έχουν αποφασίσει να κάνουν το πρωί κατάληψη στην πρυτανεία και μετά, στις 12 το μεσημέρι, θα συγκεντρωθούν στο Παλιό Πανεπιστήμιο για να πραγματοποιήσουν πορεία. Τρεις από τους παραπάνω συλλόγους (Φυσικό, ΦΠΨ και Επιστημών Τέχνης) των Ιωαννίνων έχουν πάρει απόφαση επίσης να κλείσουν αύριο τις σχολές τους.

Στην Πάτρα, το αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητών είναι στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, απ' όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι σύλλογοι Βιολογικού και Εστίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ