Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Μέτωπο ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό

Μια νέα δυναμική πορεία για το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα, με ενισχυμένα τα αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά του και με μέτωπο στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, σηματοδοτεί η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, που με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Νοέμβρη στην Αθήνα, όπου είναι και η έδρα του.

Στις διήμερες εργασίες της συνόδου, που έγιναν στο Ζάππειο Μέγαρο, πήραν μέρος 36 αντιπρόσωποι κινημάτων ειρήνης από 22 χώρες του κόσμου. Με τις τοποθετήσεις τους, εκτός των άλλων, εκφράστηκε και η συμπαράσταση σε όλες τις χώρες που δέχονται επίθεση από τον ιμπεριαλισμό.

Στη συνάντηση ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις, για την παραπέρα ανάπτυξη της δράσης του ΠΣΕ και ειδικότερα για το Παγκόσμιο Συνέδριο των Κινημάτων Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 6 έως 9 του Μάη 2004, και θα συμπέσει με την κορύφωση των εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ σε συνεργασία με το ΠΣΕ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Επίσης, αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας παγκόσμιας κινητοποίησης στις 20 του Μάρτη 2004, μέρα μαύρης επετείου της έναρξης του πολέμου ενάντια στο Ιράκ, η πραγματοποίηση παγκόσμιας καμπάνιας αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό. Ακόμη, το ΠΣΕ θα συμμετάσχει σε πολλές δραστηριότητες που θα διοργανώσουν διάφορα φιλειρηνικά κινήματα. Το ΠΣΕ θα προετοιμάσει διάσκεψη αλληλεγγύης μαζί με το κουβανικό κίνημα ειρήνης.

Με αφορμή τη σύνοδο της ΕΕ του ΠΣΕ στην Αθήνα, ο «Ρ» συζήτησε με στελέχη του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος και συγκεκριμένα με τον Ρόμες Σάντρα, επίτιμο πρόεδρο του ΠΣΕ, τον Πάλαμπ Σενγκούπτα, αντιπρόσωπο της AIPSO Ινδίας στο ΠΣΕ, τον Αλφρεντ Λ. Μάρντερ πρόεδρο του Συμβουλίου Ειρήνης των ΗΠΑ, τον Στέφανο Στεφάνου, γενικό γραμματέα του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και την Νέλα Μαρτίνες, ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕ από τον Ισημερινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ