Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Η Συμφωνία ΚΚΡΟ και ΚΕΚΡ - ΚΚΡ

Για πρώτη φορά από την παλινόρθωση του καπιταλισμού, τα δύο μεγαλύτερα ΚΚ της Ρωσίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα των κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ) υπέγραψαν Συμφωνία και κατεβαίνουν μαζί στις βουλευτικές εκλογές του 2003. Οπως σημειώνεται στο Συμφωνία τους: «Προγραμματική βάση της συμμαχίας να αποτελέσουν τα 4 ζητήματα του δημοψηφίσματος που απαγορεύτηκε από το καθεστώς». Μαζί τους στρατεύτηκαν άνθρωποι του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου». Αξίζει να αναφέρουμε τα 4 ερωτήματα, που αποτέλεσαν τη βάση της πολιτικής συμμαχίας:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗΣ ΓΗΣ

1. Συμφωνείτε ή όχι με την έγκριση νόμου, με τον οποίο θα απαγορεύεται η αγορά πώληση της γης, εξαιρουμένων των ιδιωτικών κήπων και της γης, όπου υπάρχουν ιδιωτικές κατοικίες και κτίρια επιχειρήσεων;

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

2. Συμφωνείτε ή όχι με το ότι το ποσό των ενοικίων, των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και των άλλων δημοτικών τελών δεν πρέπει στο σύνολό τους να ξεπερνά το 10% του συνολικού εισοδήματος της οικογένειας;

Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

3. Συμφωνείτε ή όχι με το ότι ο κατώτερος μισθός και η σύνταξη του πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρχίζοντας από το 2004, δεν μπορεί να είναι μικρότερα από το όριο διαβίωσης;

ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

4. Συμφωνείτε ή όχι με το ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία το υπέδαφος, τα δάση, οι λίμνες και οι άλλοι φυσικοί πόροι, καθώς επίσης οι επιχειρήσεις σιδηροδρομικής μεταφοράς, του θερμοενεργειακού συμπλέγματος, της αμυντικής βιομηχανίας, της μεταλλουργίας, θα πρέπει να βρίσκονται στην αποκλειστική κρατική ιδιοκτησία, ως αντικείμενα, που θα εξασφαλίζουν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας και την αξιοπρεπή ζωή κάθε πολίτη;

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!»

Στην προεκλογική Πλατφόρμα του ΚΚΡΟ, με τον τίτλο: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!» σημειώνονται τα εξής:

«Μπήκαμε κάτω από τις σημαίες του ΚΚΡΟ γιατί πειστήκαμε ότι ο λαϊκός πατριωτισμός σήμερα είναι αδιαχώριστος από τους σκοπούς και τα ιδανικά των κομμουνιστών. Από τον αγώνα για το σοσιαλισμό, την αποκατάσταση της σοβιετικής εξουσίας, την αναγέννηση του ενωσιακού κράτους.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ; Για να μπορέσουμε όλοι μας να ζήσουμε σε μια δίκαιη κοινωνία. Για να επιστρέψει στο λαό η περιουσία του, που δημιουργήθηκε με την εργασία αιώνων. Για να αποκατασταθεί η φυσική και η πνευματική υγεία του έθνους. Για να μη φοβόμαστε την αυριανή μέρα. Για να σπουδάζουμε και να γιατρευόμαστε δωρεάν. Για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά την παιδική ηλικία, στους συνταξιούχους ήρεμα γηρατειά. Σε όλους τους εργαζόμενους εργασία και δίκαιο μισθό.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ; Για να υπερασπιστεί αυτή τα λαϊκά δικαιώματα. Ωστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να νοικοκυρέψουν και να διοικήσουν τη χώρα. Ωστε μια για πάντα να τελειώσουμε με την αυθαιρεσία των γραφειοκρατών, τη ληστεία των κερδοσκόπων και την παντοδυναμία των συμμοριών. Ωστε οι αναίσχυντες υποσχέσεις και η κενή φλυαρία των πολιτικών να μη ζαλίζει τους ανθρώπους. Ωστε η ανηθικότητα, η διαφθορά και η χυδαιότητα να μη βουλώνουν τους πόρους της κοινωνίας.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΕΝΩΣΗ; Για να αναγεννηθεί μια ισχυρή Δύναμη και όλοι μας να ζήσουμε σε μια χώρα που να τη σέβονται. Για να επανενώσουμε το χωρισμένο ρωσικό λαό. Για να αποκαταστήσουμε τη φιλία των εθνών. Για να βάλουμε τέλος στην αιματοχυσία στην Τσετσενία και σε όλα τα άλλα "θερμά" σημεία. Για να υπερασπιστούμε τα σύνορα και τα συμφέροντά μας στον κόσμο. Για να αντικρούσουμε την επίθεση της "νέας τάξης πραγμάτων". Για να μην έχουμε την τύχη της Σερβίας και του Ιράκ».

Στην Πλατφόρμα διατυπώνεται επίσης η ετοιμότητα για συνταγματική μεταρρύθμιση κι επαναφορά του «Συντάγματος της σοβιετικής λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ