Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

ΖΗΤΩ Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ»!...«Και τελικά εκείνο το οποίο και πάλι επιβεβαίωσε με τη χθεσινή παρουσία του ο Κ. Σημίτης ήταν ότι, έχοντας επιτύχει ήδη το πρωτοφανές για την πολιτική ιστορία της χώρας, να οδηγήσει το κόμμα του σε μια τρίτη συνεχή εκλογική νίκη, εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος του παιχνιδιού και ο βασικός παράγοντας προσδιορισμού των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας. Αλλωστε, εκείνο που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ο Κ. Σημίτης είναι ότι διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να παίρνει αποφάσεις και να καθορίζει τις εξελίξεις με τρόπους και διαδικασίες που κανένας άλλος εν ζωή πολιτικός δεν είναι σε θέση να κάνει» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΤΟ «ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ»...«Ακόμη και αν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δηλώσει ενόρκως, παρουσία μαρτύρων και ενώπιον συμβολαιογράφου, ότι αυτός θα είναι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, οι διάφοροι αποκρυπτογράφοι των λόγων του θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι άλλα λέει και άλλα εννοεί. Εκφράζουν τη διακαή επιθυμία της Ν.Δ. όσοι κυαθιοσκόποι, οιωνοσκόποι, παλαμοσκόποι και μάντεις, προσφέροντας δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, προβλέπουν, "κατ' αποκλειστικότητα" την αποχώρηση του Κ. Σημίτη από την πολιτική σκηνή πρόωρα. Θέλουν να φύγει ο πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διότι αυτός είναι το ισχυρό χαρτί της κυβερνητικής παράταξης, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν υπεροχή του έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΣΕΝΑΡΙΑ - ΣΩΣΙΒΙΑ...«Είχαν προαναγγείλει ότι ο πρωθυπουργός θα έκλεινε χθες το θέμα της διαδοχής, αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο. Απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, στις οποίες είπε απλώς ότι θα συμμετάσχει. Πολύ πιθανό θεωρούν στη ΝΔ το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Σημίτη πριν από τις εκλογές» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ...«Λίγους μήνες πριν, ο πρωθυπουργός δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα "ηγηθεί" του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Χθες η φράση αντικαταστάθηκε από το "έτσι και αύριο θα συμμετέχω". Ο Κ. Σημίτης με τον τρόπο αυτό προκάλεσε νέα σύγχυση στο κόμμα του και η πολυδιαφημισμένη συνέντευξή του κατέληξε σε επικοινωνιακό φιάσκο» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ