Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δάσος...

«Ο νέος ορισμός του δάσους: Δένδρο θα είναι στο εξής μόνον όποιο διορίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα (δένδρα) θα προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες εις κάθε διερχόμενο ξυλοσχίστη!

Κατά τα άλλα στον κωμικό μικρόκοσμο των περί την εξουσία ιερέων και ιεροφαντών, ξέσπασε μέγας τάραχος και μεγίστη αναμπουμπούλα, τι να εννοούσε άραγε ο κ. Σημίτης μεταχειριζόμενος το ρήμα "θα συμμετάσχω" κι όχι το ρήμα "θα ηγηθώ" (σ.σ.: στον προεκλογικό αγώνα). Θέτει λοιπόν "θέμα διαδοχής;" ρωτούσε απ' τη μιαν άκρη του στερεώματος ομάς αλλοφρόνων εξαπτερύγων, "όχι", "ναι", "βεβαίως" - εσείοντο απ' την άλλη πλευρά του στερεώματος (επίσης νέος ορισμός του δάσους κι αυτός) οι υπόλοιποι Καππαδόκες, (παρα)κοιμώμενοι και θαμώνες του "Πάρκου Ελευθερίας"! Ισα που δε συνεκλήθη Οικουμενική Σύνοδος για να ερμηνεύσει ορθώς και να αποσημειολογήσει προσηκόντως όντως όντως τι ήθελε να πει, τι εννοούσε ο μέγας εγκαινιαστής των δασών!

Ευτυχώς, προς το τέλος της εσπέρας κι αρχομένης της νυκτός βάλανε οι μεγάλοι ερμηνευτές, διερμηνείς και δραγουμάνοι των δελτίων στις 8 τα πράγματα στη θέση τους. Συνετάχθη το νέον σύμβολον της πίστεως έως αύριο (μεθαύριο δεν ξέρεις τι γίνεται), ερμηνεύθησαν τα ρηθέντα, ξεδιάλυνε ο καφές, ήρθε ο μικρόκοσμος στη θέση του - αύριο να δούμε αν έχει φύγει "ενοχλημένος" ο Πάγκαλος στο Παρίσι, αν θα φορέσουν καπέλο τους Βενιζέλο - Ευθυμίου στον Χρυσοχοΐδη, αν, αν, αν - τέλος δεν έχει, δε μαζεύεται το μαγαζί.

Α, ξέχασα! Τον νέο ορισμό του δάσους σάς τον είπα; Δάσος είναι οι ελέφαντες που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ΠΑΣΟΚοι (και για αυτό τους κόβουν)!».

Του Στάθη, από το «ναυτίλο» του στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ