Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πολυκαταστήματα...

Πάμπολλες φορές έχει καταγγελθεί, από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ και συγκεκριμένα εκείνου του τμήματος που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, ότι μέσω της κυβερνητικής πολιτικής, σε συνδυασμό και με τη δράση των μεγάλων επιχειρήσεων, ενισχύεται συνεχώς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου. Και δε λείπουν βέβαια οι σχετικές αποδείξεις. Ενα τελευταίο παράδειγμα, η ανακοίνωση της εταιρίας ELMEC SPORT, ότι υπογράφτηκε η συμφωνία για τη λειτουργία πολυκαταστήματος 22.000 τ.μ. στο μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Το κατάστημα ανήκει στην υπό σύσταση εταιρία «Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ» με τη συμμετοχή πολλών ακόμη επιχειρηματιών της «παλιάς γενιάς», τον Κ. Λαμπρόπουλο, τον Α. Σγουμπόπουλο, τον Κ. Τσουβελεκάκη, τη Β. Φωκά, τον Ρ. Φρανσές, τον Α. Οικονομίδη.

Στο σχήμα συμμετέχει και θυγατρική της ELMEC η οποία διαχειρίζεται το παλιό ΜΙΝΙΟΝ, που ανακαινίζεται εδώ και πολλούς μήνες. Την ίδια στιγμή, υπάρχουσες αλυσίδες σούπερ μάρκετ διευρύνουν τα όριά τους και τις εγκαταστάσεις τους για να υποδεχτούν καταστήματα σε σχήματα μεγάλων εμπορικών κέντρων, όπως λειτουργεί το «Καρφούρ». Ο «ζωτικός χώρος» των μικρών εμπορικών συρρικνώνεται όλο και περισσότερο και η κυβέρνηση υποκρίνεται πως στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ