Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Στόχος η διασφάλιση και αύξηση των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε, βεβαίως οι εργαζόμενοι, οι λαοί των χωρών μας δεν περιμένουν από τη Σύνοδο Κορυφής να τους μιλήσει για την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών κυβερνήσεων της ΕΕ.

Βιώνουν στο πετσί τους την αύξηση της ανεργίας, τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, την καταστρατήγηση, έως και κατάργηση του 8ωρου και των άλλων κατακτήσεών τους, ως αποτέλεσμα της διαβόητης ατζέντας της Λισαβόνας, την εφαρμογή της οποίας θα εκτιμήσει το Συμβούλιο. Ξέρουν ότι όλα αυτά που προωθούνται, στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και της "παραγωγικότητας", έχουν αποκλειστικό στόχο την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ. Αυτό το στόχο επιδιώκει γενικότερα και η συνεχής μείωση του εργατικού κόστους, ακόμα και εκεί που είχαμε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγικότεροι και χειρότερα αμειβόμενοι της ΕΕ.

Αποκλειστικά στη διασφάλιση και αύξηση των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου της ΕΕ, αποβλέπει η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που θα συζητήσει, όπως η Διακυβερνητική και το Ευρωσύνταγμα, που θεσμοθετεί την παραπέρα στρατιωτικοποίηση και αυταρχισμό της ΕΕ, την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, την αρνητική για τους λαούς διεύρυνση με τις 10 νέες χώρες, την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου κτλ.

Αποκλειστικά στην αύξηση των κερδών οδηγεί και η συνεχιζόμενη κατοχή του Ιράκ, που συνεχίζει να προκαλεί θύματα στον ιρακινό λαό αλλά και στους κατακτητές από τη δικαιολογημένη αντίσταση.

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο των Βρυξελλών λοιπόν, όχι μόνο δε θα αλλάξει αυτές τις πολιτικές κατευθύνσεις αλλά θα πάρει μέτρα για την ισχυροποίηση και τη νομική κατοχύρωσή τους. Ο μόνος τρόπος αλλαγής αυτής της κατάστασης είναι η ανάπτυξη αντίστασης και η αντεπίθεση των λαών, που συνεχώς φουντώνει. Αυτή την προοπτική εμείς ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ