Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Συντονίζονται αγωνιστικά ενάντια στην ανεργία

Αγωνιστικά ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της Νάουσας να υποδεχτούν στις 13 του Δεκέμβρη τον υπουργό Εργασίας στην πόλη τους, αν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Δ. Ρέππα να ανεβαίνει στη Νάουσα για να ανακοινώσει μέτρα για την ανεργία. Μέσα στο Γενάρη εξάλλου, προχωράνε στη διοργάνωση πανναουσαϊκού συλλαλητηρίου, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, ενάντια στο καθεστώς των εργολαβιών που προωθεί η εργοδοσία στα εργοστάσια της Νάουσας, με την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Αυτά μεταξύ άλλων αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης εκπρόσωποι από τα σωματεία των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία και συγκεκριμένα από τα τρία εργοστασιακά σωματεία του Λαναρά, από το σωματείο της επιχείρησης «Βαρβαρέσος» και το κλαδικό σωματείο της κλωστοϋφαντουργίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προχώρησαν και στη σύσταση συντονιστικού οργάνου μεταξύ των εργοστασίων της πόλης, με στόχο να συμβάλουν στην αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα του κάθε εργασιακού χώρου και να προωθήσουν άμεσα τη συντονισμένη δράση των εργαζομένων του κλάδου στις επικείμενες κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο «Βαρβαρέσο», η εργοδοσία αναγκάστηκε την Τρίτη, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του σωματείου να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει στις απολύσεις που είχε εξαγγείλει πριν από ένα περίπου μήνα. Αφησε ωστόσο ανοιχτό το ζήτημα των εργολαβιών, αλλά και αυτό των εργασιακών σχέσεων, αιτήματα που αποτελούν αιχμή στον αγώνα των εργαζομένων. Οι εργάτες της επιχείρησης «Βαρβαρέσος» πραγματοποιούν την Κυριακή νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ