Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γ' ΠΕΣΥΠ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Φίμωτρο» ΠΑΣΟΚ με αντιγραφή ΝΔ!

Η εγκύκλιος φίμωσης και αυταρχισμού γράφτηκε στις 6.7.1992 από εκπρόσωπο της επάρατης Δεξιάς. Ο εκσυγχρονιστής του «σοσιαλισμού» δεν μπήκε στον κόπο να την αντιγράψει. Απλώς τη διόρθωσε...
Η εγκύκλιος φίμωσης και αυταρχισμού γράφτηκε στις 6.7.1992 από εκπρόσωπο της επάρατης Δεξιάς. Ο εκσυγχρονιστής του «σοσιαλισμού» δεν μπήκε στον κόπο να την αντιγράψει. Απλώς τη διόρθωσε...
Απόλυτη είναι η ταύτιση απόψεων και μεθόδων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και φίμωσης των φωνών που αντιστέκονται στην πολιτική τους. Τόσο πολύ, που έφτασαν και στο σημείο να αντιγράψουν αυτοτελώς ο ένας μέθοδο του άλλου. Αυτό αποδεικνύει έγγραφο του Γ' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (Γ' ΠεΣΥΠ) Αττικής την προηγούμενη Δευτέρα 1η Δεκέμβρη 2003 (αρ. πρωτ. Π 620) προς το «Τζάνειο» Νοσοκομείο Πειραιά. Το έγγραφο υπογράφει ο γεν. διευθυντής Φ. Σερέτης με θέμα «Σχετικά με συνεντεύξεις Τύπου και λοιπών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και είναι πιστό στην κυριολεξία αντίγραφο, ίδιου ακριβώς εγγράφου που διαπιστώσαμε πως στις 6 Ιούλη 1992, (επί κυβέρνησης ΝΔ τότε) είχε στείλει ο τότε γεν. γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ι. Πιερουτσάκος, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Φρόντισαν βέβαια, στην πρώτη παράγραφο να κάνουν τις αναγκαίες διορθώσεις, αφού άλλαξε η διοικητική δομή των νοσοκομείων και πρόσθεσαν τις απαγορεύσεις που ορίζει το έγγραφο ακόμα και στο διοικητή του νοσοκομείου και τα μέλη του συμβουλίου της διοίκησης.

Το σημερινό λοιπόν έγγραφο, επαναφέρει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω ρητές απαγορεύσεις: «Διοικητής ή μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης απαγορεύεται αυστηρά να δίνει οποιαδήποτε συνέντευξη Τύπου, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση - έγκριση του προέδρου - γενικού διευθυντή του Γ' ΠεΣΥΠ Αττικής». Δηλαδή φιμώνουν ακόμα και τα διορισμένα από αυτούς στελέχη.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως «σε περίπτωση συνέντευξης θα πρέπει να ενημερώνεται ο διοικητής προ 24 ωρών για το θέμα και την ώρα»!

«Ευνόητο είναι, αναφέρει επίσης το έγγραφο, ότι για καθαρά υπηρεσιακά θέματα, όπως θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου, των υπηρεσιών του νοσοκομείου και της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού, η αρμοδιότητα των συνεντεύξεων ανήκει μόνο στο διοικητή του νοσοκομείου και συνεπώς για τα θέματα αυτά δεν επιτρέπονται συνεντεύξεις του προσωπικού». Δηλαδή όχι μόνον δεν επιτρέπει να αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία γενικότερα, αλλά για τα προβλήματα των εργαζομένων ή την όποια αντεργατική συμπεριφορά υφίστανται, θα δίνει συνέντευξη αυτός που υλοποιεί αυτή την πολιτική! Ενώ γίνεται προσπάθεια για τη φίμωση, ακόμα και των εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ