Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δημοψήφισμα για καλύτερη συγκοινωνία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προετοιμάζουν οι κάτοικοι για τις 17 Δεκέμβρη έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την άμεση αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας στο δήμο τους δηλώνουν οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή τους και στο δημοψήφισμα που διοργανώνει από χτες η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Αγίου Παύλου.

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και η κάθοδος των δημοτών στην Αθήνα στις 17 Δεκέμβρη, για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών. Το δημοψήφισμα ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ χτες, κάλπες στήθηκαν σε 8 διαφορετικά σημεία των γραμμών 23 και 24, οι οποίες είναι και οι μοναδικές που εξυπηρετούν το δήμο.

Το ερωτηματολόγιο που μοίραζαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα στους συνδημότες τους, αφορούσε στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στους κατοίκους του Αγίου Παύλου, ύστερα από τις αναδιαρθρώσεις που αποφάσισε ο Οργανισμός για τις γραμμές 23 και 24, οι οποίες κρίθηκαν «οικονομικά ασύμφορες». Η γραμμή 24 διαθέτει σήμερα ελάχιστα λεωφορεία, ενώ το τέρμα του 23 μεταφέρθηκε στις Συκιές, με αποτέλεσμα τα αστικά να φτάνουν στις στάσεις του Δήμου Αγίου Παύλου πλήρη, ακόμα και σε ώρες εκτός αιχμής. Αντίστοιχα, η γραμμή 16 μεταφέρθηκε από την Ευαγγελίστρια στις 40 Εκκλησιές, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στη μετακίνηση των δημοτών του Αγίου Παύλου.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την κερδοσκοπική πολιτική του ΟΑΣΘ που στο όνομα του κέρδους και παρά τις διαρκείς αυξήσεις στα εισιτήρια έχει αφήσει το δήμο τους χωρίς συγκοινωνία. Διεκδικούν την αύξηση των λεωφορείων σε όλες τις γραμμές, την επιστροφή του τέρματος της γραμμής 23 δίπλα στο αθλητικό κέντρο του δήμου, αλλά και την εξυπηρέτηση με αστικά λεωφορεία των περιοχών που σήμερα δεν εξυπηρετούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ