Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Προωθεί το «όραμα» της άρχουσας τάξης

Μια ...ειδυλλιακή εικόνα της Αθήνας, παρουσίασε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου η δήμαρχος της πόλης Ντ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Δήμου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, όχι μόνο θα πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα Τεχνικά Εργα, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, θα προχωρήσει ακόμη και στην καταπολέμηση της ανεργίας...! Σαν μέσο, για όλα αυτά, θα χρησιμοποιήσει τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην ουσία, όμως, εκείνο που προκρίνει η δήμαρχος είναι η επέκταση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο δήμο, αλλά και η προώθηση της ελαστικής και μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος είπε ότι έως το Δεκέμβρη του 2002 είχαν εγκριθεί κοινοτικά προγράμματα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ για το πρώτο δεκάμηνο του 2003, 16 εκατ. ευρώ. Και συμπλήρωσε: «Τα προγράμματα αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, καθώς αποτελούν πραγματικό μοχλό ανάπτυξης και όχημα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης στην πόλη».

Για να κάνει πράξη το παραπάνω... όραμά της, η Ντ. Μπακογιάννη, προτείνει δύο προγράμματα συνολικής χρηματοδότησης 5,3 εκατ. ευρώ. Πρώτον: Τις «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης», με χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ, το οποίο «θα καλύψει ανάγκες πραγματικά υποβαθμισμένων περιοχών με πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα». Και δεύτερον: Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας», ύψους 3,3 εκατ. ευρώ «που στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής Κολοκυνθού στο 4ο Διαμέρισμα της Αθήνας».

Με αυτά τα δύο προγράμματα θα αντιμετωπιστεί, σύμφωνα με τη δήμαρχο, «το πρόβλημα της υψηλότατης ανεργίας για ένα μεγάλο αριθμό δημοτών του, σε συνδυασμό με την εφαρμογή πολιτικών αστικής αναβάθμισης των περιοχών αυτών». Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «καινοτομικές τεχνικές διά βίου μάθησης» από το δήμο Αθηναίων με ωφέλεια τις...«μελέτες βιωσιμότητας κέντρων διά βίου μάθησης και κυκλικής εργασίας». Δηλαδή, εκείνο που τελικά προωθεί η διοίκηση του δήμου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνεχής κατάρτιση και επανακατάρτιση, καθιστώντας τους εργαζόμενους «λάστιχο», ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη.

Μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχουν επίσης προκριθεί και μια σειρά τεχνικών έργων, τα οποία προωθούν το όραμα της...«πόλης Βηρυτού», με ένα κέντρο όπου θα κινείται το χρηματιστικό κεφάλαιο και την περιφέρεια να είναι υποβαθμισμένη. Τα κυριότερα έργα είναι: Η ανάπλαση και μετατροπή του κτιρίου Βουστασίου σε πολιτιστικό - πολυδύναμο κέντρο καθώς και η ανάπλαση μιας σειράς γύρω δρόμων. Η ανάπλαση (σ.σ.: για πολλοστή φορά) των χώρων της Βαρβάκειου Πλατείας. Η μετατροπή του κτιρίου Μεταξουργείου σε χώρο πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων και η συντήρηση και αποκατάσταση υπαίθριων γλυπτών μνημείων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ