Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετά τις γιορτές τα νεότερα...

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποφάσισε ομόφωνα χτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) να συζητήσει την επιστολή - απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ενημέρωσε επίσης τη ΔΙΣ, για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η επιστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να μελετηθεί με τον προσήκοντα σεβασμό και με τη δέουσα προσοχή, ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις που πραγματικά θα δυναμιτίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, «θετική εξέλιξη», χαρακτήρισε, το «χριστουγεννιάτικο μποναμά» της κυβέρνησης, να αποχαρακτηρίσει, με τροπολογία που κατατέθηκε προχτές στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, 27 στρέμματα δάσους στον «Αγιο Ιωάννη Καρέα», μέρος μιας έκτασης 270 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της εκκλησίας, για την ανέγερση συνεδριακού -πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου της Ιεράς Συνόδου.

Τέλος, σε μήνυμά της για την 55η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης του Ανθρώπου, η ΔΙΣ επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα τη χρησιμοποίηση της θρησκείας «από τους τρομοκράτες ως μέσο, εργαλείο και δικαιολογία για τις εγκληματικές τους ενέργειες», ενώ «ελπίζει η Ελλάδα να παραμείνει μια χώρα ασφαλής, ειρηνική και δημοκρατική, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ