Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Χωρίς περίθαλψη και εκπαίδευση

Ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνιστά η άρνηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους παράνομους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και εκπαίδευσης στα παιδιά τους.

Οπως σημείωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ), Γ. Καμίνης, η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν ικανοποιεί δύο βασικά δικαιώματα των παράνομων μεταναστών. Το δικαίωμα των ίδιων στην υγειονομική περίθαλψη και των παιδιών τους να πηγαίνουν στο σχολείο. Το σκηνικό της δήθεν αλληλεγγύης προς τους μετανάστες που διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι υπηρετεί το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπληρώνει ένα ακόμα στοιχείο.

Οι μισές αναφορές προς το γραφείο δικαιωμάτων του πολίτη, προέρχονται από μετανάστες. Οι αναφορές αφορούν κυρίως τη διαδικασία νομιμοποίησης, η οποία υψώνει επιπλέον φραγμούς στην προσπάθεια των μεταναστών να ζήσουν νόμιμα στη χώρα. Παρών στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Ισπανός ΣτΠ, Ενρίκε Μούχικα, ο οποίος δήλωσε ότι Ελλάδα και Ισπανία, από χώρες υποδοχής μεταναστών έγιναν χώρες εισδοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ