Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Διαδήλωση και πορεία στη Βουλή

Μαζί με συναδέλφους τους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαδήλωσαν χτες χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τη Βουλή.

Σε ψήφισμά τους ζητούν να χαρακτηριστεί η εργασία τους επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Επίσης, αναφέρουν ότι έμειναν ευχολόγια οι προσδοκίες για ένα μισθολόγιο όπου θα αίρονται οι προηγούμενες αδικίες του υφιστάμενου μισθολογίου, με την απαιτούμενη αύξηση του βασικού μισθού, την ορθολογικότερη κατανομή των συντελεστών, την ενσωμάτωση επιδομάτων, τη χορήγηση πραγματικών αποζημιώσεων για εργασία τη νύχτα, τη χορήγηση αποζημίωσης για εργασία στην παραμεθόριο και τη χορήγηση του επιδόματος διοίκησης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος υπογράμμισε: «Η πολιτική λιτότητας και αφαίρεσης των δικαιωμάτων εφαρμόζεται και σε βάρος των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας». Ο Γ. Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε: «Με τους τελευταίους αγώνες έχετε καταλάβει ποια πολιτική είναι απέναντί σας. Είναι άλλο πράγμα η αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού και άλλο το πλασματικό επίδομα. Αυτό κάποια στιγμή θα σας το πάρουν πίσω. Χρειάζεται αγώνας και το ΚΚΕ θα είναι δίπλα σας».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν βουλευτές της ΝΔ, ενώ μίλησαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των αστυνομικών, Δ. Κυριαζίδης, των πυροσβεστών, Γ. Πήλιουρας, και των λιμενικών, Α. Μαυρόπουλος, καθώς και των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Γ. Καμαρινόπουλος, και των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, Γ. Διαμαντής.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Φλωρίδη. Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Γ. Πήλιουρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεσμεύτηκε να αρχίσει ο διάλογος την ερχόμενη βδομάδα για ορισμένα θέματα, όπως η επέκταση της πενταετίας, η επέκταση του νόμου για τα θύματα της τρομοκρατίας και στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και οι νόμοι υγιεινής και ασφάλειας. Ομως, απέκλεισε το διάλογο για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ