Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κατηγορηματικό όχι στην 24ωρη λειτουργία

Διάβημα στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, καθώς η κυβέρνηση με νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, με τον τίτλο «Ρύθμιση Θεμάτων της Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλες διατάξεις», δίνει δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας των καταστημάτων (μεικτά καταστήματα τροφίμων κλπ.), που βρίσκονται μέσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις!

Τη νέα αυτή προσπάθεια της κυβέρνησης, που ανοίγει ακόμα περισσότερο το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την παραπέρα απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος», ο Σύλλογος Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - ΝΤΙΑ» και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΚΡΟ».

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών των σωματείων συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα, ο οποίος δήλωσε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους, στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα τους και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι θα μελετηθεί το νομοσχέδιο. Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι συνδικαλιστές δε βρήκαν κανέναν, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ είπε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ