Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΤΡΑ
Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Από τη χτεσινή επίσκεψη των παλαιστίνιων συνδικαλιστών στην «Κόκα Κόλα»
Από τη χτεσινή επίσκεψη των παλαιστίνιων συνδικαλιστών στην «Κόκα Κόλα»
Τις συνθήκες βαρβαρότητας και εξαθλίωσης που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός εξαιτίας της κατοχής της χώρας του από το Ισραήλ περιέγραψε χτες ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Παλαιστίνης Ιμπραχίμ Χαϊντάρ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες με τους εργάτες στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» στην Πάτρα, αλλά και με τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τον Γιώργο Μαυρίκο και τον Γιώργο Ποντικό από το ΠΑΜΕ.

Οπως τόνισε ο Παλαιστίνιος συνδικαλιστής, παρά την τραγικότητά της, η κατάσταση αυτή δε μειώνει την πίστη ότι θα νικήσει ο λαός της Παλαιστίνης κι όπως είπε: «Είμαι τόσο σίγουρος για τη νίκη όσο σίγουρος ότι σας βλέπω τώρα».

Στο εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» ο πρόεδρος του σωματείου Φώτης Κατσικαρόνης ενημέρωσε για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, μίλησε για τον πρωτοπόρο ρόλο του ΠΑΜΕ και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι ήταν και θα είναι δίπλα στην Παλαιστίνη και το λαό της.

Με συνθήματα και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι φοιτητές τον Ι. Χαϊντάρ στο πανεπιστήμιο όπου έγινε μια αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση στα Κατεχόμενα και την ανάγκη να εκφράζεται πολύπλευρα η αλληλεγγύη. Το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» κυριάρχησε στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.

Σήμερα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27) στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ