Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
29 φοίνικες

Ενας Αμερικανός φωτογράφος που αναζητά φυσικές τοποθεσίες για ένα περιοδικό και μια Ρωσίδα που τον ακολουθεί γιατί είναι ερωτευμένη μαζί του, ανακαλύπτουν την έρημο. Προσπαθούν να μιλήσουν, αλλά δεν καταφέρνουν ποτέ να επικοινωνήσουν με τα λόγια. Κάνουν έρωτα όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Μετά μισούν ο ένας τον άλλο και μαζί ανακαλύπτουν την κτηνωδία της ανθρώπινης φύσης.

Ο Μπρούνο Ντιμόν, που στο παρελθόν είχε φτιάξει την «ανθρωπότητα» και το «Η ζωή του Ιησού», τώρα με τους «29 φοίνικες», μας μεταφέρει στις μεγάλες ερήμους της Αμερικής και ψάχνει να βρει το νόημα της ζωής. Το «29 φοίνικες» αρχικά είναι μια ερωτική ιστορία, ένα ζευγάρι που βιώνει τη νιρβάνα του έρωτα και της ηδονής, με αποτέλεσμα να φτάσουν στον κορεσμό. Στη συνέχεια η ταινία ψάχνει αιτίες, λύσεις και φιλοσοφικά νοήματα προσπαθώντας να βρει κάποια άκρη στη μιζέρια της ψυχής, ενώ στο τέλος το φιλμ γίνεται θρίλερ...

Εσωστρεφή συναισθήματα με αργές κινήσεις στην κάμερα και τεράστια πλάνα χωρίς ειρμό και κεντρικό στόχο. Από τα θετικά της ταινίας η ωραία φωτογραφία και οι ερωτικές σκηνές με τα διφορούμενα συναισθήματα και τα ανολοκλήρωτα πάθη.

Ισως να σας αρέσει ίσως και να βαρεθείτε...

«Twenty Nine Palms»

Κοινωνική περιπέτεια γαλλικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Μπρούνο Ντιμόν. Με τους: Κάτια Γκολούμπεβα, Ντέιβιν Γουίζον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ