Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μάνα» των Γκόρκι - Πουντόβκιν

Μια ταινία που συγκαταλέγεται μεταξύ των 12 καλύτερων ταινιών από καταβολής κινηματογράφου θα προβάλλει το δίκτυο διανομής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου «Filmcenter» στο «Τριανόν», σήμερα (4.30μμ). Πρόκειται για τη σοβιετική παραγωγή του 1926 «Η Μάνα» του σκηνοθέτη Β. Πουντόβκιν με τους: Βέρα Μπαρανόφκαγια, Νικολάι Μπατάλοφ, Α. Τσιστιάκοφ.

Πρόκειται για μια ευφυή διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μαξίμ Γκόρκι, με αξέχαστες σκηνές, όπως εκείνη της απόδρασης πάνω στα κομμάτια πάγου ενός ποταμού. Ο σκηνοθέτης επέλεξε να αναδείξει όχι μόνο το ίδιο το γεγονός μιας εξέγερσης, αλλά, το σημαντικότερο, τη διαδικασία συνειδητοποίησης του λαού, ο οποίος βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη», ώσπου η ανοιξιάτικη επαναστατική ορμή να διαλύσει συμβολικά τους πάγους.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο «Απόλλων», το «Filmcenter» θα προβάλει την ταινία του Βιμ Βέντερς «Λάθος κίνηση», που βασίζεται στο βιβλίο του Γκαίτε «Τα χρόνια της μαθητείας του Βίλχελμ Μάιστερ». Παίζουν οι ηθοποιοί Χάνα Σιγκούλα, Ναστάζια Κίνσκι, Ρούντιγκερ Βόγκλερ, Ελίζαμπεθ Κρόιτσερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ