Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Νέα δίκη αγωνιστών μαθητών

Σε πλήρη εφαρμογή ακόμα η φασιστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές μαθητές
Σε πλήρη εφαρμογή ακόμα η φασιστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές μαθητές
Πέντε χρόνια μετά τη μεταρρύθμιση Αρσένη κι ενώ έχει αποδειχθεί περίτρανα ο αντιεκπαιδευτικός, ταξικός της χαρακτήρας της, συνεχίζουν να σέρνονται στα δικαστήρια μαθητές που τότε πάλεψαν για να μη γίνει η Παιδεία εμπόρευμα, το σχολείο εξεταστικό κέντρο και η γνώση προϊόν για λίγους.

Αλλη μια δίκη μαθητών που κινητοποιούνταν το Γενάρη του 1999, πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, δικάζονται οχτώ νέοι που συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία και συμβολική κατάληψη μιας διασταύρωσης (για 20 λεπτά μόλις), με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Εχουμε χάσει το μέτρημα από τις δίκες μαθητών στη Μεσσηνία και σ' όλη την Ελλάδα, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με αφορμή την επικείμενη δίκη και υπογραμμίζει: «εμείς συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας, μαζί με τους γονείς μας και τον υπόλοιπο λαό. Και αφού δικάζουν μαθητές δεν είναι σίγουρα μαζί μας! Και αν κάποιοι έπρεπε να δικαστούν είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, τα παρακλάδια τους και η πολιτική που εφαρμόζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ