Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Επιχειρηματικότητα» και στα Δημοτικά

«Η αποδοχή του προγράμματος της επιχειρηματικότητας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τα τρία χρόνια της πιλοτικής του εφαρμογής, αποδεικνύει και την επιτυχία του», δήλωνε χτες από το βήμα ημερίδας για την αξιολόγηση του λεγόμενου προγράμματος «Νεανικής Επιχειρηματικότητας» ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται με συνεργασία ΣΕΒ και υπουργείου Παιδείας, με μαθήματα από στελέχη επιχειρήσεων που υπέδειξε ο ΣΕΒ, με παρουσία του καθηγητή και στοχεύει να εισαγάγει τους μαθητές στη λογική της κατανόησης των «αναγκών» των επιχειρήσεων, στα «ιδανικά» της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλισμού, με στόχο να γίνουν οι αυριανοί απασχολήσιμοι και πειθήνιοι εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2001-2002 σε 11 Γυμνάσια και 5 ΤΕΕ, την επόμενη χρονιά επεκτάθηκε σε 32 Γυμνάσια, 60 Ενιαία Λύκεια και 10 ΤΕΕ και, όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, φέτος αναπτύσσεται σε 100 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε 50 Δημοτικά Σχολεία. Δηλαδή, επεκτείνεται και στις πιο ευαίσθητες ηλικίες, ώστε οι μικροί μαθητές να μυηθούν από νωρίς στην «ελεύθερη αγορά» και την κοινωνία της εκμετάλλευσης ως τη μόνη δυνατή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βήμα της ημερίδας ανέβηκαν και τέσσερις μαθητές από σχολεία που εφάρμοσαν το πρόγραμμα με τη συνεργασία και καθοδήγηση επιχειρήσεων για τις οποίες το πρόγραμμα έχει ανοίξει τις πόρτες των σχολείων, για να παρουσιάσουν τις... ευεργετικές του λειτουργίες. Αποδείχτηκε ότι η πολύμορφη παρέμβαση που εξελίσσεται καθημερινά στα σχολεία στοχεύει κατευθείαν στις νεανικές συνειδήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ