Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Ανέστειλαν κινητοποιήσεις, επέλεξαν... διάλογο

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικηγόρων αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, παρ' όλο που δε δόθηκε καμιά λύση στα προβλήματά τους και επέλεξε την τακτική του διαλόγου με την Πολιτεία για το Ταμείο Νομικών. Ο διάλογος θα πρέπει να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Γενάρη.

Οι δικηγόροι ζητούν τώρα την προώθηση ρύθμισης στη Βουλή, με την οποία το Δημόσιο θα υποχρεώνεται να καταβάλει το ποσό των 352.164.000 ευρώ σε πέντε δόσεις από την 1.1.2005. Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση εκ μέρους της Πολιτείας, θα εκδίδονται καταλογιστικές πράξεις και θα εκτελούνται σε βάρος του δημοσίου. Οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί από το διάλογο, θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 14 Φλεβάρη 2004. Σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου η Ολομέλεια θα εισηγηθεί κινητοποιήσεις του κλάδου.

Παράλληλα, η Ολομέλεια των προέδρων θεωρεί αρνητική τη συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος εξακολουθεί να καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο ερήμην του δικηγορικού κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ