Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν προλαβαίνουν τα δικαστήρια

Με τη μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω του τεράστιου όγκου των εκκρεμών υποθέσεων, απασχολήθηκε για άλλη μια φορά η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έγινε προχτές Κυριακή.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι αιτία είναι η βραδυπορία απονομής της. Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δ. Κυριτσάκης επανέφερε για άλλη μια φορά το θέμα της ίδρυσης δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική και ζήτησε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας.

Στο ψήφισμα της συνέλευσης αναφέρεται ότι οι ασκούμενες πιέσεις προς τους δικαστές και εισαγγελείς για ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων, υπάρχει κίνδυνος να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων, καθώς ο πολίτης θέλει να δικάζεται και γρήγορα αλλά και να υπάρχει ορθή απονομή του δικαίου.

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, επέκρινε δριμύτατα τα νομοθετήματα που συρρικνώνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Η τρομοκρατία, η υπαρκτή και η κατασκευασμένη, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να επιτύχουν τις μεγάλες ανατροπές σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών. Αναφέρθηκε επίσης στο δικαίωμα της απεργίας, λέγοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές» και υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις απεργίες.

Τέλος, αναφερόμενος στα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών είπε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί αλλά τόνισε ότι για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές χρειάζεται άλλου είδους προϋπολογισμός που με τη σημερινή πολιτική στα πλαίσια της ΟΝΕ και του Συμφώνου Σταθερότητας, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Χαιρέτισαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, ο πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κατσαρός και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ