Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στους ρυθμούς του παναγροτικού συλλαλητηρίου

Αγροτοσυνδικαλιστές περιοδεύουν στα χωριά της Πελοποννήσου, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. Ταυτόχρονα, εντείνονται οι υπονομευτικές ενέργειες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ

(Του ανταποκριτή μας).-

Επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη να αντιδράσουν αγωνιστικά οι ελαιοπαραγωγοί στις αυθαίρετες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ενάντια στην παραγωγή τους και το εισόδημά τους. Μπρος στην κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο πήραν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των συμφερόντων των θιγόμενων ελαιοπαραγωγών και για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής. Χωριό το χωριό, σπίτι το σπίτι, οι αγροτοσυνδικαλιστές του συνεπούς αγροτικού κινήματος περιοδεύουν στην Πελοπόννησο, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής, που θα διεξαχθεί σε κάθε πρωτεύουσα νομού.

Επειτα από τη μεγάλη επιτυχία του παναγροτικού συλλαλητηρίου - έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Καλαμάτα, ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την περικοπή της επιδότησης των ελαιοπαραγωγών, όπου αναδείχτηκε και η συνολική αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης - οι αγροτοσυνδικαλιστές εφορμούν με νέες δυνάμεις και περίσσιο πείσμα. Την ίδια στιγμή, όμως, τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια υπονόμευσης του μεθαυριανού συλλαλητηρίου. Συγκεκριμένα, ο νομαρχιακός σύμβουλος του ΣΥΝ στη Μεσσηνία και μέλος της ΚΠΕ του κόμματός του Θ. Πετράκος, πρότεινε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, να μεταβούν οι αγρότες του νομού στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στον υπουργό Γεωργίας, την προηγούμενη ή και την ίδια μέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου. Ανάλογη στάση κράτησε και ο αντινομάρχης Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Απ. Κατσιφάρας (είναι και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στις επερχόμενες εκλογές), ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει τίποτα ...ψιλά προκαταβολής της επιδότησης πριν τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου της Παρασκευής, εκμεταλλευόμενος κάθε είδους πρόσβαση που έχει στο υπουργείο Γεωργίας και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω υπονομευτικές ενέργειες, ο Παρ. Διονυσόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ στη Μεσσηνία, υπογράμμισε σχετικά για τα τεκταινόμενα στην περιοχή του: «Το κρίσιμο για το Νομαρχιακό Συμβούλιο, για όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, είναι η θέση που παίρνουν για το πρόβλημα. Το ΝΣ καλείται να τοποθετηθεί, αν συμφωνεί ή όχι με το ψήφισμα της αγροτικής συγκέντρωσης, δηλαδή, ουσιαστικά, αν συμφωνεί ή όχι με την περιοριστική πολιτική της ΕΕ. Επίσης, αν συμφωνεί ή όχι στο αίτημα για άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης για το σύνολο της παραγωγής, με βάση τις δηλώσεις των παραγωγών. Τέλος, αν το ΝΣ και οι δυνάμεις που το συγκροτούν - πλειοψηφούσες ή μειοψηφούσες - σκοπεύουν - και με ποιον τρόπο - να ενισχύσουν τη νέα κινητοποίηση της Παρασκευής. Διότι, τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) κινητοποίηση, όχι μόνο δεν τη στήριξαν, αλλά και την υπονόμευσαν, με μοναδική εξαίρεση τον σύμβουλο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Αν ανταποκριθεί το ΝΣ στα παραπάνω, να προχωρήσουμε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Αλλιώς, δικαιούμαστε να πούμε ότι πρωτοβουλίες τέτοιου είδους σηματοδοτούν μεθόδευση καπελώματος και εκτόνωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμη περιμένουν τις επιδοτήσεις του 2002 (2004-10-14 00:00:00.0)
Ρίχτε λάδι ...στον αγώνα (2003-12-17 00:00:00.0)
Τους ψήνουν... το λάδι στα χείλη (2003-10-17 00:00:00.0)
Ερχονται νέα κυβερνητικά πλήγματα (2003-04-11 00:00:00.0)
«Ρεσιτάλ» κοροϊδίας των βαμβακοπαραγωγών (2001-12-06 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα αύριο για τους ελαιοπαραγωγούς (1998-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ