Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ανάγκη η έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη»

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπάσαρ αλ Ασαντ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, είχε, χτες το πρωί, ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπάσαρ αλ Ασαντ, στο πλαίσιο της ολιγοήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Στον Πρόεδρο της Συρίας και στο συριακό λαό μεταφέραμε την αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι αυτή η χώρα έχει μπει στη "λίστα του κακού" των Ηνωμένων Πολιτειών. Με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι χρειάζεται έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη σε μια χώρα που αντιστέκεται στη νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή, σε μια χώρα που συνορεύει με το Ισραήλ, που έχει εδάφη κατακτημένα, που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο χειρότερο θέατρο των επιχειρήσεων που έχει να κάνει με το Παλαιστινιακό. Αναπτύξαμε τις θέσεις μας για την ανάγκη να υπάρξει μέγιστη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις μας για τον "οδικό χάρτη" και για το λεγόμενο "Σχέδιο της Γενεύης" και αυτό γιατί θεωρούμε ότι το παλαιστινιακό ζήτημα, πέρα από την αυτοτέλεια που έχει, είναι στενά συνδεδεμένο και με τις τύχες της Συρίας και του συριακού λαού. Τέλος, ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε τη στενή ανάπτυξη σχέσεων που έχουμε με το κόμμα Μπάαθ και με τα άλλα κόμματα της Συρίας, σε μια προσπάθεια να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών και να καταγγελθεί κάθε παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να ασκήσουν στη Συρία πίεση με οποιοδήποτε τρόπο και σε βάρος της ακεραιότητας και των συμφερόντων της».

Οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία

Ολοκληρώθηκαν χτες οι συναντήσεις του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Στις συναντήσεις του ο ηγέτης της Συρίας υπογράμμισε στους συνομιλητές του τη σταθερή προσήλωση της χώρας του στην αναζήτηση ειρηνικών διεξόδων από τις κρίσεις οι οποίες μαστίζουν ολόκληρη την περιοχή. Χαρακτηριστική, ως προς αυτές τις προθέσεις, είναι η πρόταση που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ η - τοποθετημένη από τους Αμερικανούς στον «άξονα του κακού» - Δαμασκός για απαγόρευση των πυρηνικών όπλων σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Συρίας υπέγραψε την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Η παρουσία του Προέδρου της Συρίας στην Αθήνα και η υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι από μόνα τους ένα μήνυμα ειρήνης προς κάθε κατεύθυνση, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον ηγέτη της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συρίας δήλωσε πως «αυτή η πρωτοβουλία την οποία παίρνει η ελληνική κυβέρνηση θεωρείται πάρα πολύ σημαντική. Εννοούμε με την Ολυμπιακή Εκεχειρία να μην υπάρχουν οι διενέξεις ή οι συγκρούσεις μόνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αυτό θα μπορέσει να αποτελέσει μια καλή αρχή για να επικρατήσει η ειρήνη παντοτινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ