Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Ανδρινόπουλος
Νίκος Ανδρινόπουλος
φωτ. 2

Πάνε δύο μήνες από τότε που έφυγε ξαφνικά η ΒAΣΩ ΜΙΧΑΛΙΑΝΟΥ-ΣΕΡΒΟΥ, οικονομολόγος. Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος απ' τον ξαφνικό θάνατo της κόρης μας ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΕΡΒΟΥ, εκπαιδευτικού.

Πόνος μεγάλος και βαρύς... Παρηγοριά οι σύντροφοι, το Κόμμα μας, οι αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο. Παρηγοριά τα καλά μηνύματα που έρχονται από πέντε, υγιείς τώρα, συνανθρώπους μας που περίμεναν χρόνια στη λίστα το δότη με την αυτή συμβατότητα. Δύο μοιράστηκαν τα θαλασσοπράσινα μάτια της Βάσως, άλλοι δύο τους νεφρούς κι ο πέμπτος, στο Βέλγιο, το συκώτι της. Μεγαλοσύνη κι ανθρωπιά που χαρακτηρίζει τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές. Ελα τώρα Βάσω μου να σου πω τα νέα. Εδωσα στο Κόμμα τη συνδρομή σου κι η οικονομική εξόρμηση πάει καλά. Ετοιμαζόμαστε για την εκλογική μάχη. Συνεχίζουμε...

Στη μνήμη σου 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Δημοσιογράφων Αστικού Τύπου.

Δημήτρης Σέρβος

Επίσης, μέσω της ίδιας οργάνωσης και στη μνήμη της Βάσως Σέρβου ο Χαρ. Α. προσφέρει στο ΚΚΕ 60 ευρώ καθώς και ο δημοσιογράφος Ν.Μ 50 ευρώ.

* * *

φΩΤ.

Στις 28 του περασμένου Σεπτέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, συνεπής κομμουνιστής, αγωνιστής του συνδικαλιστικού κινήματος. Διετέλεσε γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Ιωαννίδης-
Μιχάλης Ιωαννίδης-
Στη μνήμη του η γυναίκα του και ο γαμπρός του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Δόξας, 120 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Ο Μιχάλης Μανταλάκης από την Αθήνα συνταξιούχος του ΙΚΑ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και υποστηριχτής των ιδανικών του ΚΚΕ, προσφέρει 100 δολάρια ΗΠΑ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου, στη μνήμη των συντρόφων του που δόθηκαν στον αγώνα και αψήφησαν κακοποιήσεις, φυλακές, εξορίες, κακουχίες και εκτελέσεις και αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο χαρούμενο και ειρηνικό: Μαρξ-Λένιν-Στάλιν, Ν. Σουκατζίδη, Θανάση Παπαρήγα, Χρήστου Σταμούλου και στη μνήμη των εκατοντάδων ηρώων Ελλήνων.

* * *

Οι οικογένειές μας συμμετείχαν δραστήρια στους αγώνες του ελληνικού λαού. Η μητέρα μας ΠΑΡΘΈΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ πιάστηκε και κλείστηκε στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Ο πατέρας μας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ εκτελέστηκε. Τα αδέρφια μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ και ΚΩΣΤΑΣ, μαχητές του ΔΣΕ, σκοτώθηκαν στον εμφύλιο. Ο άλλος αδελφός μας, ο ΒΑΣΙΛΗΣ, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 250 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πάνω πόλης Θεσσαλονίκης.

Σωτήρης και Χρυσούλα Κωστοπούλου

* * *

φωτ.

Ο αγαπημένος πατέρας μας ΜΙΜΗΣ ΓΚΡΙΛΗΣ, που πέθανε πριν από ένα χρόνο, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση του, μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία και αργότερα μεταφέρθηκε σε άλλα στρατόπεδα.

Απόστολος Μπένος
Απόστολος Μπένος
Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του έμεινε πιστός για τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του λαού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για τα 85χρονα του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βουλγάρικων Τρικάλων.

Τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΓΑΝΑ, αντιστασιακού, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

Η γυναίκα του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 9 μηνών από το θάνατο του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΝΟΥ, αντιστασιακού, μέλους του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΠΑΚΗΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Βούλα Ανθούλη

  • Στη μνήμη του παππού μου ΓΙΩΡΓΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, δάσκαλου, της γιαγιάς μου ΜΑΡΙΚΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗ το γένος Δεληβοριά και του αγαπημένου θείου μου ΠΑΚΗ Γ. ΑΝΘΟΥΛΗ, οδοντίατρου, τον οποίον «χάσαμε» πριν από 6 μήνες, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Πάκλης Ανθούλης
Πάκλης Ανθούλης
Γιάννης Κωνσταντινόπουλος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΑΡΘΑΣ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου.

Αργυρούλα-Αγγελική

Τα εγγόνια τους

* * *

Φωτ.

Στα τέλη Γενάρη 2004 συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, συγγραφέα και δημοσιογράφου.

Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

Η γυναίκα του Δέσποινα Ανδρινοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΙΩΤΑΚΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 27 Αυγούστου 2003 και για τη γιορτή του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αθηνά Γιωτάκη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών-μελών του ΚΚΕ ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΗΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΑΤΗ, το Παράρτημα Χολαργού της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΣΟΦΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, των αδελφών μου ΤΑΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ από το Χαροκοποιό Μεσσηνίας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ.

Στάθης Αγγελόπουλος

* * *

Φωτ.

Ο θείος μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 20 Δεκέμβρη 1988, το 1942 εντάχθηκε στα τμήματα του Αρη Βελουχιώτη και συμμετείχε στις μάχες με το ψευδώνυμo, ο καπετάν Βοριάς.

Μετά τη Βάρκιζα, πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και εξόριστος στα ξερονήσια.

Με τη συμπλήρωση 16 χρόνων από το θάνατό του προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και 40 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Μαρία Σκαφίδα

* * *

Η Ελένη Μπούντα Οικονομοπούλου, συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας από τα Γιάννενα, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καρύστου, στη μνήμη του συζύγου της ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

* **

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΒΑΝΤΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ και ευχαριστούμε θερμά όσους μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας για την απώλεια του αγαπημένου μας Παναγιώτη.

Οικογένεια Παναγιώτη Ασπρογέρακα

  • Στη μνήμη του εκλεκτού φίλου μας και κουμπάρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Οικογένεια Σπύρου Γράψα

* * *

Ο Νίκος Κατσαφάδος προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση και 25 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα» στη μνήμη των γονιών του ΣΤΑΥΡΟΥ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ, των αδελφών του ΓΙΩΡΓΟΥ, ΗΛΙΑ και ΤΑΣΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ και ΣΩΤΗΡΗ ΒΡΥΩΝΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και ΣΤΑΘΗ ΜΟΛΥΒΑ.

* * *

Στη μνήμη των εκπαιδευτικών οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης και του επιστημονικού σοσιαλισμού, καθώς επίσης στη μνήμη της παλιάς συμμαθήτριάς μου αγαπητής ΝΙΚΗΣ Κακαβά - ΓΑΡΙΔΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ποιήτριας, προσφέρω στην ΚΟ Καλαμάτας ως δεύτερη δόση 120 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Χρήστος Ρήγας αντιστασιακός-εκπαιδευτικός

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ από την Καλαμάτα, ο οποίος εκτελέστηκε από Γερμανούς κατακτητές στις 24 Φλεβάρη 1944 στην Πολιόχωνη και στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν μαζί του, προσφέρουμε στην ΚΟ Καλαμάτας 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οι κόρες του Σοφία-Βούλα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ