Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... απορίες της ΕΣΕΕ

Δυσκολεύεται να καταλάβει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) γιατί οι εμποροϋπάλληλοι είναι αρνητικοί στην απαίτησή της, για λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Υποστηρίζει ότι η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς μπαίνουν στην περίοδο των γιορτών μετά από παρατεταμένη απραξία και αναρωτιέται γιατί δεν παρεμβαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Η παρέμβαση της ΕΣΕΕ είναι μια ακόμη προσφορά προς τα μεγαθήρια του εμπορικού κλάδου, τα οποία και θα καρπωθούν τα όποια οφέλη από την εξάντληση των εργαζομένων και αυτή την Κυριακή. Η απαίτησή της κινείται ουσιαστικά στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενώ αδιαφορεί εντελώς για τις κοινωνικές συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς επιβαρύνονται υπέρμετρα την περίοδο των γιορτών.

Οσο για την απραξία, που διαπιστώνει, οι συνέπειές της δεν ανατρέπονται από μια παραπάνω μέρα δουλιάς. Η απραξία θα συνεχίζεται και θα εντείνεται, όσο δεν ανατρέπονται οι πραγματικές αιτίες της - η κυβερνητική πολιτική και η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ