Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία και η χτεσινή απεργία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη πανελλαδική απεργία των 10.500 μηχανικών, που εργάζονται στο Δημόσιο και οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα και την υλοποίηση της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης, που υπέγραψαν το 2002 με την κυβέρνηση και μέχρι τώρα αρνείται να υλοποιήσει.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι μηχανικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομίας και οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα κ. Ζαννιά. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, όπου ο υπουργός, Κ. Σκανδαλίδης, τους υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει για τα αιτήματά τους το Υπουργικό Συμβούλιο. Τέλος, η πορεία κατευθύνθηκε στη Βουλή και ενημερώθηκαν το προεδρείο της και οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της νέας απεργίας ματαιώθηκαν διαγωνισμοί για διάφορα δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 38,1 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι από την 1η Οκτώβρη που ξεκίνησαν οι μηχανικοί τις κινητοποιήσεις τους κάθε Τετάρτη ματαιώθηκαν διαγωνισμοί συνολικού προϋπολογισμού 680,85 εκατ. ευρώ, πολλά από τα οποία, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαλλαξίας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ